SCHAGEN – In speelronde vijf het amateurvoetbal hebben vele ploegen uit regio Schagen aan het doelsaldo gewerkt, of het doelsaldo slechter zien worden. In totaal vielen er maar liefst 47 doelpunten.

JVC – ZAP 1-1
In Julianadorp zijn JVC en ZAP tot een puntendeling gekomen. De score werd halverwege de tweede helft via Nick Louwe geopend, maar nog geen tien minuten later wist Robin Schouwvlieger de stand gelijk te trekken. Na vijf wedstrijden is de ploeg uit Breezand terug te vinden op de vijfde positie.

VIOS W – Vitesse’22 0-1
Als promovendus is het niet zo verrassend dat de punten niet voor het oprapen liggen, maar VIOS W zal zich ongetwijfeld een andere start hebben voorgesteld. De ploeg van coach Ivo Rohling leed tegen Vitesse’22 alweer de vijfde nederlaag van het nog prille seizoen. Met drie punten bezet de ploeg uit Warmenhuizen de voorlaatste plaats in de derde klasse A.

Kleine Sluis – Zeevogels 4-1
In eigen huis heeft Kleine Sluis een keurig resultaat behaald door Zeevogels met 4-1 naar huis te sturen. Het is voor de ploeg van Remy Zoer alweer de vierde competitiezege op rij. “Een prima wedstrijd met vooral in eerste helft een moordend hoog speeltempo” sprak coach Zoer na afloop.
Komende zondag mag de ploeg aan de bak, want dan wacht een confrontatie met nummer vier DTS.

VV Schagen – de Koog 1-1
Op eigen veld heeft VV Schagen tegen de Koog genoegen moeten nemen met één punt. “In de eerste helft een flink overwicht van Schagen. Tegen de verhouding in, en zeer ongelukkig, komen we vlak voor rust met 0-1 achter via een geblokt schot” vertelt coach Gosse Bosma. “We hebben drie à vier kansen in de eerste helft laten liggen”.

Na rust zag coach Bosma een zo goed als zelfde spelbeeld, “Wij waren veelal op de helft van de tegenstander. Na twintig minuten maakte we via Björn Stathi de terechte gelijkmaker. Daarna wel een beter Schagen zonder al teveel kansen meer. Op basis van het spel twee punten te weinig” luidde de eindconclusie van de oefenmeester. “Hard geknokt en teruggekomen van een achterstand, en dat is weer positief”.

Wieringerwaard – SRC 1-6
Op bezoek bij Wieringerwaard heeft SRC flink uitgehaald. De ploeg uit Schagen wist met maar liefst 1-6 te winnen en op de ranglijst te klimmen naar de vierde plaats in de vierde klasse A. Met drie treffers kende Robbert-Jan Klein een uiterst productieve middag. De andere helft van de doelpunten vielen via Stef Elting, Maik Heijblom en Robbert Frans Fels.

DWOW – VESDO 5-0
Ook in de vijfde speelronde heeft VESDO een nederlaag moeten slikken. De ploeg uit Schagen, die vorig seizoen promoveerde, wacht nog op het eerste punt en tegen DWOW is het niet gelukt om die te behalen. Scoren deed het tot dusver slechts eenmaal en door de vijf tegendoelpunten van afgelopen zondag staat het aantal tegentreffers al op twintig.

Geel Zwart’30 – FLEVO 4-2
In eigen huis heeft Geel Zwart’30 de eerste overwinning van het seizoen geboekt. “Ik ben natuurlijk blij met overwinning”

sprak coach Marco Kuut dan ook na afloop. “We gaan nu proberen om een goede serie neer te zetten om uit onderste regionen te komen. Kansen zijn er elke wedstrijd genoeg, maar de bal wilde er steeds niet in. Nu vielen ze op het juiste moment. Lekker voor onze spitsen” aldus Kuut. “Helaas niet de nul gehouden”

Dirkshorn – Winkel 0-4
Op bezoek bij Dirkshorn heeft Winkel een 0-4 overwinning geboekt. De formatie van Martijn Gootjes is bezig aan een indrukwekkende reeks, waar afgelopen zondag een keurige overwinning aan werd toegevoegd. “Een prima overwinning. Trots op de mannen” vertelt de coach. “Drie mooie zeges in acht dagen en deze ook fysiek goed doorgekomen”. Het stemt Gootjes logischerwijs tevreden. Winkel staat na vijf wedstrijden op de tweede plaats, en is net zoals koploper Succes nog ongeslagen.

Nieuwe Niedorp – SV Koedijk 3-8
Na vijf wedstrijden is Nieuwe Niedorp nog altijd de puntloze hekkensluiter van de vierde klasse B. Tegen SV Koedijk scoorde het wel driemaal, maar kreeg ook acht treffers om de oren waardoor het wederom met een ruime nederlaag afdroop.

Apollo’68 – VZV 2-2
In Hensbroek heeft VZV met 2-2 gelijkgespeeld bij Apollo’68. “Over het algemeen wel terecht” sprak coach Duncan Muskiet na afloop. “Apollo’68 was in de eerste helft beter, wij gaven ook veel ruimte weg. Na rust was VZV veel beter” zag de coach. Na een klein half uur kwam Apollo op 1-0. Muskiet: “We waren hierbij wat ongelukkig, maar daarna pakten we het op. Waren dreigender, en Kevin Weel scoorde voor rust de 1-1”.

Na rust was het dus VZV dat veel beter was, in de ogen van Muskiet. “Beter spel, feller en we creëerden meer kansen. Via Luc Burger kwamen we dan ook terecht op 1-2. Vanaf dat moment kregen we meerdere kansen op de 1-3, maar uit de omschakeling werd Apollo’68 gevaarlijk en kregen zij een penalty wat de 2-2 opleverde”. De coach zag ook in de laatste fase kansen op de overwinning voor zijn ploeg, “Na de 2-2 kreeg VZV de meeste kansen op de 2-3, maar het bleef gelijk"