WARMENHUIZEN/WINKEL – In de Derde Klasse A hebben zowel VIOS W als Winkel goede zaken gedaan. Waar VIOS W won van Westfriezen, pakte Winkel in eigen huis tegen SEW de volle buit.

VIOS W – Westfriezen 2-1
Vorige week speelden Westfriezen en VIOS W tegen elkaar doelpuntloos gelijk. Nu, in Warmenhuizen, won VIOS W het belangrijke duel. ‘In de eerste helft hadden we veel balbezit’, aldus Maarten Blankendaal. Via Sam Bruin kwam de gastheer al snel op een 1-0 voorsprong.

‘In de tweede helft drong Westfriezen aan en werd het veel lange ballen van onze kant.’ Via Nick Schipper viel de 2-0, waarna de gasten iets terug konden doen. ‘Die 2-1 voorsprong wisten we netjes vast te houden’, vervolgde Blankendaal, die zich met zijn ploeg kan opmaken voor de laatste fase van het seizoen. ‘Tegen veel concurrenten. Maar ook de onderste teams pakken punten, dus het zijn veel moeilijke wedstrijden. We moeten wedstrijd voor wedstrijd proberen te winnen en dan kijken wat er mogelijk is op het einde.’

Winkel – SEW 1-0
‘Een hele mooie en dikverdiende overwinning voor Winkel’, stelde Martijn Gootjes na afloop. ‘Vanaf minuut 1 hebben we kampioenkandidaat SEW opgejaagd en niet laten voetballen.’

Via Rick Fijnheer kwam Winkel op een 1-0 voorsprong. ‘Daarna heb ik een team gezien dat ten koste van alles drie punten in eigen huis wilde houden’, aldus een uiteraard zeer tevreden trainer. ‘Dit geeft veel vertrouwen voor de beslissende fase van de competitie.’