CASTRICUM - De topper in de 2e Klasse A tussen Vitesse '22 en VIOS W, vooraf de nummers twee en drie in de stand, is nooit een echte wedstrijd geworden. De gasten uit Warmenhuizen namen al rap een 0-2 voorsprong en kwam nadien nimmer meer in de problemen.

Thijs Sluijter, de trainer van Vitesse '22, zal er zich ongetwijfeld meer van voorgesteld hebben, maar zag zijn ploeg die hij na dit seizoen verlaat voor het Amsterdamse SDZ geen moment in de wedstrijd komen. Zijn collega Ivo Rohling, eveneens bezig aan zijn laatste seizoen binnen de club, zag daarentegen dat zijn VIOS eigenlijk alles fioutloos deed.

Reden hiervan waaren de twee snelle treffers die de gasten wisten te maken. Het duel was nauwelijks een paar minuten op gang toen Bob Tesselaar een vrije trap achter keeper Laan schoot. Even later had de goalie weer moeite met een vrije trap van dezelfde Tesselaar en liet de bal los waarna Nick Schipper er als de kippen bij was om de 0-2 aan te tekenen. Wie hierna een offensief verwachtte van de thuisploeg kwam bedrogen uit want behoudens een klein kansje voor Beentjes kwam men niet. Sterker, de wedstrijd was al beslist voor de eerste helft om was, want in de blessuretijd kon Ted Ooievaar na een combinatie met Schipper de 0-3 binnen tikken.

VIOS kon in de tweede helft de wedstrijd vervolgens gecontroleerd uitspelen, en gaf af en toe de Castricummers wat ruimte, doch deze wisten daar niet mee om te gaan waardoor er geen verandering meer in de stand kwam.