REGIO – Tweedeklasser ZAP is er niet in geslaagd om titelkandidaat De Zouaven punten af te snoepen. Een klasse lager boekte VIOS W een zege tegen Hollandia T en behaalde Kleine Sluis een ruime zege.

De Zouaven – ZAP 2-0
In Grootebroek leed ZAP een 2-0 nederlaag. ‘We hebben volkomen terecht verloren, het was slap bij ons’, zei Robin Schouwvlieger na afloop. ‘Zij hebben een goede ploeg. In de tweede helft hebben we een paar kleine kansen gehad.’

Al snel opende de Zouaven via Alex Wagenaar de score. Zo’n twintig minuten voor tijd was het Dennis van Tricht die de score verdubbelde. Het was voor ZAP de tweede nederlaag van het seizoen. Na vijf wedstrijden bezet de ploeg uit Breezand de zesde plaats op de ranglijst.

SEW – Winkel 2-1
In Nibbixwoud ging Winkel met 2-1 onderuit. ‘Ik ben trots op mijn ploeg over 90 à 95 procent van wat wij aan weerstand hebben geboden tegen de ongeslagen koploper. Bovendien speelden we op kunstgras, nooit in het voordeel van de bezoekende partij’, aldus Martijn Gootjes. ‘Met iets meer geloof in eigen kunnen hadden wij ze de eerste punten kunnen afsnoepen. Meer kansen dan wij hebben zij in 90 minuten niet gehad.’

Toch zag Gootjes verbeteringen die zijn ploeg als team kan aanbrengen om iedere week het maximale eruit te halen. ‘Dat moeten mijn jongens wel goed beseffen. Verder complimenten aan de tegenstander. Op basis van het geheel hebben zij de drie punten afgedwongen. Desondanks hing een gelijkspel in de lucht na de 2-1 van uitblinker Jeffrey Bijvoet.’

Kleine Sluis – Hauwert’65 4-1
Tegen Hauwert’65 boekte Kleine Sluis een 4-1 zege. ‘Zeker voor rust zijn we niet in de problemen gekomen. Na rust een klein beetje. Het enige wat je de ploeg kan verwijten is dat je niet eerder 4-0 scoor’, zei Remy Zoer na afloop. ‘Het ging niet zo eenvoudig als het leek, Hauwert is helemaal geen verkeerde ploeg. De krachtsverhouding was voor rust gelijkwaardig, wij waren veel effectiever.’

Voor rust wisten Jeroen Woutering, Joost Borst en Geert Weel te scoren. Na een tegentreffer tekende Jord van de Pol voor de 4-1. Zoer: ‘Natuurlijk geeft dit vertrouwen. Je ziet progressie en dat vind ik belangrijk.’

VIOS W – Hollandia T 1-0
In eigen huis boekte VIOS W een 1-0 zege tegen Hollandia T. ‘Er was veel strijd en er waren weinig kansen’, zei Ronald de Rooij na afloop. ‘Het was een echte 0-0 wedstrijd.’

Een penalty bracht uiteindelijk de beslissing. Volgens De Rooij was het een zeer twijfelachtige, maar hij werd wel gegeven. Dennis van Duin wist vanaf elf meter het enige doelpunt van de wedstrijd te maken. Nog voor rust moest VIOS W na een rode kaart (2x geel) van Sam Bruin met tien man verder. Ivo Rohling: ‘Daar kan ik mijn team een compliment geven. Als je met tien man een 1-0 over de streep trekt dan is dat een compliment waard.’