ANNA PAULOWNA – VIOS W slaagde er vorig seizoen in om na één jaar afwezigheid weer terug te keren in de derde klasse. Komend seizoen staat de ploeg voor een mooie uitdaging op een hoger niveau, onder leiding van coach Ivo Rohling.

Vorig seizoen zwaaide Rohling de scepter bij VV Schagen. Dit seizoen is hij terug bij de club waar zijn trainersloopbaan begon, VIOS W, “Schagen was een fantastische vereniging en dat is bij VIOS W natuurlijk ook zo. Nu kan ik op de fiets naar de trainingen” vertelt de oefenmeester.

Een nieuwe club betekent ook een nieuwe groep; “Wat betreft de selectie is die iets groter dan bij Schagen, maar dat wil niet zeggen dat de kwaliteit dan ook beter is. Het verschil is nu dat dankzij de brede en jonge selectie er meer mogelijkheden zijn om mensen in het eerste elftal te zetten” vertelt Rohling, “Al met al bevalt het prima bij VIOS W” voegt de coach daar aan toe.

Het seizoen begon voor de Warmenhuizers met een nederlaag, maar vorig weekend werd de eerste overwinning geboekt, “De wedstrijd tegen Hollandia T was niet hoogstaand, een 0-0 wedstrijd die Hollandia T uiteindelijk toch de drie punten opleverde. Dan komt er toch meer druk op de tweede wedstrijd te staan, dit hebben de jongens prima opgepakt en laten zien dat er naast de aanwezige kwaliteiten er met werklust en inzet veel bereikt kan worden” blikt Ivo Rohling terug.

Kai Botman
Met ruim twintig doelpunten was Kai Botman vorig seizoen een belangrijke schakel in de promotie, die uiteindelijk thuis tegen WSV’30 werd bewerkstelligt. “Wij hebben ervoor gekozen om dit seizoen het vertrek van Kai op te vangen met spelers uit de eigen jeugd/selectie.

Zonder Kai Botman, maar met de nodige kwaliteit, gaat VIOS W zondag op bezoek bij SV Kleine Sluis. “Alle wedstrijden in deze klasse zijn weer wedstrijden op zich. Kleine Sluis heeft een heel goed team met veel verzorgd voetbal, zij draaien al een tijdje mee in deze klasse dus het zal zondag een lastige wedstrijd worden” is Rohling op zijn hoede. “Wij hopen met goed voetbal en inzet toch een goed resultaat neer te gaan zetten, maar nogmaals, het zal niet makkelijk worden”.

Een doelstelling is altijd lastig te bepalen. Vooralsnog richt VIOS W zich op handhaving, al betekent dat niet dat coach Rohling niet verder kijkt, “Boven in het rechter rijtje zou ik al een prima prestatie vinden”.