REGIO – VIOS W heeft in eigen huis een punt overgehouden aan het treffen met Grasshoppers. ZAP en Hollandia T gingen onderuit. Kleine Sluis wist wel een overwinning te boeken.

KFC – ZAP 3-2
In Koog aan de Zaan ging het tussen KFC en ZAP voor rust gelijk op. Via Freek Vrenegoor en Jeroen Pater kwam de ploeg uit Breezand op een 0-2 voorsprong. ‘Vlak voor rust kregen we een onterechte vrije trap tegen’, aldus Robin Schouwvlieger. De thuisploeg wist deze te benutte en zo de ruststand op 1-2 te bepalen. ‘ Na rust drukten ze door. KFC is een aardige ploeg.’

Nadat Vrenegoor en Bram Dekker kansen op de 1-3 niet wisten te verzilveren sloeg KFC toe en boog de achterstand om. ‘We kregen de doelpunten ongelukkig tegen, maar terecht op basis van tweede helft.’

VIOS W – Grasshoppers 0-0
Tegen Grasshoppers speelde VIOS W met 0-0 gelijk. ‘Ik vond het een terechte uitslag. Wij zijn er zeer tevreden mee’, stelde Ivo Rohling. ‘Grasshoppers is een goede en stugge ploeg die zich goed kan opladen tegen ploegen die bovenin staan.’

VIOS W had wat recht te zetten na de 3-0 nederlaag die het eerder in Hoogwoud leed. Afgelopen week werd besproken hoe de opponent zou worden bestreden. Het werd een middenveld gevecht waarbij de kansen schaars waren.

Kleine Sluis – SEW 4-1
Een sportieve tik uitdelen aan een directe concurrent. Kleine Sluis deed het afgelopen zondag tegen SEW. ‘In de eerste tien minuten waren zij sterker’, aldus Remy Zoer. ‘Maar daarna waren wij de eerste helft heer en meester.’ Via Jord van de Pol (penalty) en Mitchel Jansen kwam de gastheer voor rust op een 2-0 voorsprong.

Na rust liep Kleine Sluis wat achteruit, maar grote problemen kreeg het niet. De gasten deden iets terug, maar via Van de Pol eindigde het treffen in 3-1. Zoer: ‘Het had ook anders kunnen aflopen, want SEW kreeg ook kansen. SEW is gewaagd aan ons, dan moet je geluk hebben. Wij zitten nu in de flow, dat wil je vasthouden.’

KGB – Hollandia T 4-1
In Bovenkarspel verloor Hollandia T met 4-1 van KGB. ‘In de eerste 25 minuten speelden we goed en toen kwamen we terecht op 0-1’, aldus Ronald de Rooij. Het was Jordy Hoorn die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Vlak voor rust leed de ploeg uit Tuitjenhorn achterin balverlies waardoor de thuisploeg op gelijke hoogte kon komen.

Na de pauze kregen beide teams mogelijkheden. Tien minuten voor tijd viel de 2-1 uit een corner en na een alles of niets poging van Hollandia T liep KGB uit naar een 4-1 zege.