REGIO – Derdeklassers Winkel en Hollandia T wisten hun thuisduel afgelopen zondagmiddag niet te winnen. VIOS W nam een punt mee uit Zwaag. Kleine Sluis leek op weg naar de zege, maar het duel werd halverwege gestaakt.

Winkel – VVW 0-6
In eigen huis ging Winkel met 0-6 onderuit. ‘Het was een verdiende overwinning voor VVW. Na een schitterende 0-1 hebben we ons onnodig naar de slachtbank laten leiden’, aldus Martijn Gootjes. In de eerste helft kregen de gasten drie kansen welke allen werden benut. Zodoende keek Winkel halverwege tegen een 0-3 achterstand aan. ‘Wij hadden ook gevaarlijke momenten, maar nul goals. Het kwaliteitsverschil helaas.’

Na rust deed de gastheer er alles aan om terug in de wedstrijd te komen. ‘Maar het zat er niet in. Met de genomen risico’s gaven we meer ruimte weg dan we zouden willen, daar heeft VVW heel goed van geprofiteerd.’

Texel’94 – Kleine Sluis 0-2 (gestaakt)
Bij Texel’94 – Kleine Sluis ging het even niet over voetbal. Terwijl de spelers na het rustsignaal richting de kleedkamers liepen werd er een supporter onwel. ‘Ik heb het zelf niet gezien. Toen moest hij gereanimeerd worden. Er kwam nog een traumahelikopter en toen heeft de scheidsrechter het duel gestaakt. Volledig terecht’, aldus Remy Zoer. ‘Hoe vervelend ook, want je moet voor drie kwartier terug, maar het gaat om een mensen leven.’

In de eerste helft had Kleine Sluis een 0-2 voorsprong opgebouwd. Billy Ray Zwart kopte na een kwartier de 0-1 binnen, waarna Jeroen Woutering vijftien minuten later voor de 0-2 zorgde. ‘Toen hadden we alles onder controle.’

Wanneer het restant wordt uitgespeeld is nog niet bekend.

Hollandia T – De Blokkers 0-1
Hollandia T verloor afgelopen zondag van De Blokkers. ‘Het eerste half uur was voor ons, daarna werd het een gelijkopgaande wedstrijd’, zei Danny Burger.

Nadat doelpunten voor rust uitbleven wist Fabian Juan de score twintig minuten na rust te openen. Burger: ‘Dat doelpunt kwam uit de lucht vallen. Daarna hebben we alles op alles gezet, maar konden we geen echte vuist meer maken.’

Westfriezen – VIOS W 0-0
Coach Ivo Rohling kon na afloop leven met het doelpuntloze gelijkspel tussen Westfriezen en VIOS W. ‘We hadden wel het meeste balbezit en we hebben een goede wedstrijd gespeeld, alleen we belonen onszelf niet’, aldus de oefenmeester. ‘Westfriezen heeft ook twee grote kansen gehad, dus al met al was het terecht.’

In Zwaag kon VIOS W dus niet tot scoren komen. Rohling: ‘En daar gaat het om. We hadden veel balbezit, maar echt kansen creëren zat er niet in.’

Fotografie: Gerrie Meijer