EGMOND BINNEN – Nadat er vorig weekend werd gewonnen van DTS behaalde VIOS W afgelopen zondag een overwinning tegen directe concurrent Zeevogels. De ploeg uit Warmenhuizen won met een minimaal verschil, 1-2.

,,Dit zijn hele belangrijke punten” weet ook Ivo Rohling. De overwinning was zwaar bevochten. ,,Buiten de eerste vijf minuten om speelde we een hele goede eerste helft” vervolgde de coach. Het resulteerde in een 0-2 ruststand. Nadat Nick Schipper een afvallende bal op zijn schoen nam en de score opende wist Sam Bruin uit een counter de tweede treffer te maken.

,,Dan weet je dat zij in de tweede helft moeten komen” aldus Rohling. Nadat de 0-3 van VIOS W werd afgekeurd scoorde Zeevogels twintig minuten voor tijd uit een klutssituatie de aansluitingstreffer. ,,Daarna was het bij ons niet best meer. Toen was het met recht een degradatieduel waarin de spanning toesloeg”. De thuisploeg bleef pompen. Aan de andere kant mistte de ploeg uit Warmenhuizen twee opgelegde kansen. ,,De scheidsrechter trok redelijk veel tijd bij waardoor het weer billenknijpen werd. Gelukkig trekken we hem over de streep”.

Door de overwinning loopt VIOS W drie punten uit op hekkensluiter Zeevogels en klimt het naar de veilige elfde plaats. ,,Als je vooral naar de tweede helft kijkt dan weet je dat het lastig zal worden. In de eerste helft hebben we goed gevoetbald en daar putten we vertrouwen uit. Je moet het zelf doen en dat hebben we vandaag gelukkig gedaan”.