WARMENHUIZEN – In de strijd tegen degradatie is het lastig om de sfeer en het vertrouwen binnen een selectie goed te houden. Zo ook bij VIOS W. Het zal door elke degradatiekandidaat worden beaamt. “Het beste medicijn is een overwinning”.

Doordat er maar dertien ploegen in de derde klasse A zitten degradeert er niemand rechtstreeks. De nummers twaalf en dertien spelen echter wel nacompetitie waarin zij zich moeten zien te handhaven. Diegene die als elfde eindigt is ‘veilig’ en dus verzekert van nog een jaar derde klasse. VIOS W is één van de ploegen die dit seizoen strijdt voor directe handhaving. Gezien het aantal gespeelde wedstrijden, wat door vele afgelastingen nogal varieert, heeft de ploeg uit Warmenhuizen het nog in eigen hand. De ploeg heeft met twee wedstrijden minder gespeeld een punt minder dan JVC, de huidige nummer elf.

Afgelopen zondag wist VIOS W drie punten te behalen tegen middenmotor DTS. ,,Afgelopen zaterdagavond won Egmondia al van Zeevogels. Ongeacht onze tegenstander telde er daarom maar één ding afgelopen zondag en dat was om minimaal een punt te pakken en het liefste natuurlijk drie” vertelt Ivo Rohling, coach bij de ploeg uit Warmenhuizen. Dat laatste gebeurde ook. Door twee treffers van Bart Olthof won de ploeg met 2-0.

De zege op DTS was zeer welkom bij VIOS W dat de drie duels daarvoor met ruime cijfers verloor. In de eerste plaats voor de punten, maar ook zeker voor het vertrouwen dat bij degradatiekandidaten vaak minder is ,,Dat is en was bij VIOS ook zeker van toepassing, ondanks dat de trainingsopkomst en inzet en beleving, gelukkig, steeds goed gebleven is” vervolgt Rohling. ,,Zoals altijd ook gezegd wordt, het beste medicijn is een overwinning”.

Zeer belangrijke weken
Om de gevaarlijke twaalfde plaats te verlaten zal VIOS W in de komende weken punten moeten zien te vergaren. De komende weken treft het achtereenvolgens Zeevogels, JVC en Egmondia. Het zijn de drie ploegen die samen met VIOS de onderste vier plaatsen innemen. ,,Het is in deze klasse op dit moment zo dat de onderste ploegen ook van de bovenliggende ploegen kunnen winnen. Jan Kramer (coach DTS, red.) vertelde afgelopen zondag precies hetzelfde wat ik onze mannen ook had verteld, namelijk dat alles valt en staat met inzet. Inderdaad zijn de aankomende weken zeer belangrijk, je hebt het nu nog in eigen hand, maar dat hebben onze concurrenten ook” aldus Rohling.

Als eerste in de belangrijke reeks wacht Zeevogels uit Egmond, de huidige hekkensluiter. ,,Afgelopen zaterdag heeft Zeevogels verloren bij Egmondia, dus aanstaande zondag zullen zij extra gebrand zijn op voor hun een goed resultaat” weet Rohling. ,,Wij gaan er natuurlijk ook alles aan doen om met zoveel mogelijk punten naar Warmenhuizen terug te keren”.

,,Natuurlijk zullen de jongens in het veld het moeten doen, dit met hulp van René Dekker en mij vanaf de zijkant. Deze week goed trainen om zo met een goed gevoel richting zondag te gaan. Het zal een fysieke pot worden waar, zoals reeds eerder vermeld, veel van de inzet af zal hangen”.