WARMENHUIZEN – Afgelopen zondag was VIOS W dicht bij een positief resultaat. Op bezoek bij ZAP zag het echter een 0-2 voorsprong in rook opgaan en stapte uiteindelijk zonder punten van het veld. De manier waarop leverde de ploeg uit Warmenhuizen echter vertrouwen op.

“Het hele team is vastbesloten om de laatste vijf wedstrijden vol voor de punten te gaan om de nacompetitie te ontlopen”, stelt Maarten Blankendaal. “Afgelopen zondag hebben wij tegen ZAP een goede eerste helft gespeeld, maar dit hebben we helaas niet vast kunnen houden. Het geeft wel moed voor de komende wedstrijden en het belangrijkste in de slotfase van het seizoen is om zoveel mogelijk punten pakken en aan het einde te kijken waar we staan.”

In de strijd tegen degradatie neemt VIOS W het komende zondag op tegen Vrone. “Zij hebben goede resultaten behaald en staan boven ons op de ranglijst. Toch zie je in deze competitie dat iedereen van elkaar kan winnen, dus wij hebben absoluut kansen op de overwinning”, zegt Blankendaal. Om de gevarenzone te verlaten zullen er in de inhaalduels punten moeten worden gepakt.

Tegen Vrone kan VIOS W niet over een volledige groep beschikken. Waar Bob Tesselaar weer aansloot bij de selectie, moet het team het stellen zonder Dirk Tesselaar, Ber Meulemans en Nick Schipper. “Er zijn nog meerdere ploegen die onderin strijden om de nacompetitie te ontlopen, wij gaan ons best doen om dit te realiseren.”