WARMENHUIZEN – Er klonk een luid applaus en veel lachende gezichten in Warmenhuizen afgelopen zondagmiddag. VIOS W pakte de koppositie en bekroonde daarmee een sterke eerste seizoenshelft. De ploeg stootte SEW in een onderling duel van de troon, 3-0.

Eerder dit seizoen, op bezoek bij VVW, liet VIOS W al zien mee te kunnen meteen directe concurrent. Met vier overwinningen en één gelijkspel presteert de ploeg sterk in thuiswedstrijden, al won het uit ook twee keer. Het zijn keurige statistieken voor de ploeg van trainer/coach Ivo Rohling. ‘Dit zou zomaar een seizoen kunnen zijn dat alles lukt. Dat iedereen in vorm is en fit blijft’, zei Kay Broersen na afloop.

Ondanks de weersomstandigheden was het veld van VIOS W goed genoeg om het duel dat op 9 december werd afgelast door te laten gaan. Iets waar de thuisploeg erg blij mee was. ‘Wij wilden ten koste van alles voetballen’, aldus Broersen. Iets wat ook te zien was tijdens het duel. Waar SEW moeite had om in hun spel te komen en niet uit te glijden, wist de gastheer te combineren en wél kansen te creëren.

Mazzel
Tegen SEW kon VIOS W goede zaken doen in de strijd om de koppositie. Bij winst zou de ploeg op doelsaldo de koppositie pakken. VIOS W begon voortvarend aan het inhaalduel. Na zes minuten kwam het met het nodige geluk op voorsprong. Kay Broersen slingerde de bal vanaf de linkerkant voor het doel en zag zijn voorzet bij de tweede paal binnenvliegen. ‘Soms heb je een beetje mazzel nodig’, lachte de doelpuntenmaker na afloop. In het vervolg had de thuisploeg, waar Lazar Prenda bij afwezigheid van Ivo Rohling de honneurs waarnam, de wedstrijd onder controle. De gasten konden geen gevaar stichtten én via de aanvallers kon de ploeg uit Warmenhuizen dat wel. Met negen minuten voor rust de beloning voor het spel. Een vrije trap werd door Broersen verlengt richting het doel, waar de doelman van SEW niet geheel vrijuit ging.

Consolideren
In de wetenschap dat het de koppositie kwijt kon raken zocht SEW na de pauze nadrukkelijk het doel van de thuisploeg op, al kon het maar sporadisch gevaarlijk worden. Tweemaal was het dichtbij, maar doelman Stijn Morren of een handsbal stonden de aansluitingstreffer in de weg. Verder bewees VIOS W dat het een voorsprong prima kan consolideren. Iets wat lastiger leek te worden toen Bob Tesselaar na een overtreding met rood moest inrukken. Een kaart waar de aanhang van de thuisploeg grote vraagtekens bij had. Het deerde de gastheer niet, want ook met tien man hield het stand. Al was het tien minuten voor tijd pas echt in veilige haven. Een vrije trap kwam bij invaller Sam Bruin die met het hoofd voor de 3-0 zorgde. ‘Dat was wel een bevrijdende’, erkende Broersen. ‘Na rust hadden we de intentie om hun van het doel af te houden. Met tien man werd dat moeilijker, maar we bleven doorvechten.’ In de slotminuut incasseerde Maarten Blankendaal zijn tweede gele kaart en mocht dus ook voortijdig naar de kant, maar het duel was toen al lang en breed gespeeld.

Door de zege neemt VIOS W de koppositie over van SEW. ‘We gingen voor de titel Herbstmeister’, aldus een opgetogen Broersen. ‘Dit is zwaar verdiend. Dit betekent dat we echt wat kunnen, dat gaan we steeds meer beseffen.’

VIOS W – SEW 3-0 (2-0)
1-0 Kay Broersen (7e)
2-0 Kay Broersen (36e)
3-0 Sam Bruin (80e)

Rood: 63. Bob Tesselaar (VIOS W), 90. Maarten Blankendaal (VIOS W/2x geel).

VIOS W: Morren. Church, Botman, Van Duin, Van den Berg. Blankendaal, Broersen, Tesselaar. Popovic (Swen Dekker/70), Sem Dekker (Sam Bruin/73), Ooijevaar.

SEW: Poland. Renon, Karsten, Doodeman, Stoffer (Kok/90). Wenker, Buis (Drayer/65), Tol. Rekveld, Knol, Reuser.