REGIO – In de Tweede Klasse A verzuimde ZAP om een hoge score neer te zetten tegen laagvlieger Beemster. In de Derde Klasse deden VIOS W en Kleine Sluis goede zaken op de ranglijst, terwijl Hollandia T op eigen veld onderuit ging.

ZAP – Beemster 5-3
Zoals verwacht had ZAP de overhand in het thuisduel tegen Beemster. ‘We waren veel beter. Het was volkomen terecht, maar toch heerst er teleurstelling door de uitslag’, zei Robin Schouwvlieger na afloop.

In de eerste helft ging het soepeltjes voor ZAP. De ploeg ging halverwege immers al met 4-0 aan de leiding. Zowel Schouwvlieger als Bram Dekker troffen tweemaal doel. ‘We verzuimden om verder uit te lopen en kregen door onoplettendheid doelpunten tegen, maar voorin hadden er meer bij gemoeten’, vervolgde Schouwvlieger.

Uiteindelijk was dat niet het geval. Beemster kwam terug tot 4-2, waarna Schouwvlieger zijn derde van de middag maakte. Het slotakkoord was voor de bezoekers die de eindstand daarmee op 5-3 bepaalden.

Hollandia T – VVW 1-2
In eigen huis leed Hollandia T een 1-2 nederlaag aan. Tien minuten voor rust was het Rory Burger die de score opende. Vijf minuten later had VVW de score alweer omgebogen. ‘In de eerste helft waren zij beter zonder veel kansen te creëren’, zei Ronald de Rooij. ‘Na rust waren wij beter en hebben we veel kansen gecreëerd. De bal werd diverse keren van de lijn gehaald.’

De nederlaag kon niet worden voorkomen. ‘Verdedigend stond het prima. Helaas hebben we onszelf niet beloond.’

VVS’46 – Kleine Sluis 1-3
Op bezoek bij promovendus VVS’46 boekte Kleine Sluis een 1-3 zege. Nadat Jeroen Woutering door de keeper werd gehaakt schoot Jord van de Pol de penalty binnen. Het was Stefan Dol die met een fraai afstandsschot de thuisploeg daarna weer op gelijke hoogte bracht. ‘Ik heb geen moment gedacht dat we zouden verliezen. We hadden meer kansen’, zei Bart Weel.

In de tweede helft was Kleine Sluis meer bezig met verdedigen, maar had het meerdere keren een counter die het niet af maakten. ‘Anders had het verschil groter geweest, maar 1-3 is een terechte uitslag.’ Het waren Jeroen Woutering en Geert Weel die tot scoren kwamen.

Hauwert’65 – VIOS W 0-2
Op bezoek bij Hauwert’65 boekte VIOS W de vijfde competitiezege. ‘Voor rust was het niet zo goed, dan ga je toch mee in hun spel’, zei Ivo Rohling. ‘Het was niet hoogstaand en aan beide kanten waren er geen kansen.’

Na rust pakte VIOS W het op en kwam het in het laatste half uur tweemaal tot scoren. Nadat Sem Dekker de 0-1 scoorde zorgde Ted Ooijevaar tien minuten voor tijd voor de bevrijdende 0-2. Door de zege klom VIOS W naar de tweede plek.