REGIO – In de derde klasse heeft ZAP uitstekende zaken gedaan in de titelrace. De ploeg won met 0-2 bij Hollandia T. Concurrent Kleine Sluis speelde doelpuntloos gelijk. In de vierde klasse gingen Nieuwe Niedorp en Vesdo onderuit.

Hollandia T – ZAP 0-2
Op bezoek bij Hollandia T boekte ZAP een 0-2 overwinning. ,,Het was een zware wedstrijd vanwege het fysieke spel van Hollandia T” zei Jild Wardenaar na afloop.

Via Marvin La Croes werd de score geopend. ,,Daarna kregen we nog een paar honderd procent kansen. De grootste was voor Fabian Raap die zijn harde schot via de onderkant van de lat eruit zag gaan” vervolgde Wardenaar. Bij de 0-2 schoot ZAP doelman Mats Dekker de bal naar voren richting Marvin la Croes. In een één tegen één met de doelman van de ploeg ui Tuitjenhorn schoof hij de bal binnen.

,,ZAP was voetballend wel beter maar creëerde niet veel” vond Hollandia T coach Ronald de Rooij.

Kleine Sluis – Vitesse’22 0-0
Op eigen veld deelde Kleine Sluis de punten met Vitesse’22. ,,Een terechte uitslag” vond Remy Zoer. ,,Het waren twee gelijkwaardige ploegen die er beide voor knokte. Qua kansenverhouding en spel waren we gelijkwaardig” vervolgde de coach. Een saai duel was het ondanks dat er geen doelpunten waren allesbehalve. ,,Er gebeurde van alles. Het had ook 3-3 kunnen zijn”.

Na de 0-5 nederlaag tegen DTS zag Zoer ditmaal een beter Kleine Sluis. ,,Het was niet goed, maar het was in ieder geval drie keer beter. En je moet niet vergeten dat Vitesse’22 bij de bovenste vijf staat. We zijn allemaal gelijkwaardig” vond de coach. Winnen is het mooiste resultaat, maar gezien het spelbeeld kon Zoer leven met de 0-0. ,,Als wij hadden gescoord hadden we gelukkig geweest en als zij hadden gescoord dan waren zij de gelukkigste”.

VIOS W – DTS 2-0
Dankzij twee doelpunten van Bart Olthof boekte VIOS W een 2-0 overwinning op DTS. Al vroeg kwam de ploeg uit Warmenhuizen op voorsprong, terwijl de bezoekers weinig kansen kreeg. ,,In de tweede helft was het vooral tegenhouden. We hebben gestreden voor de drie punten” zei Maarten Blankendaal na afloop. ,,Het is sowieso een opsteker dat we drie punten hebben gepakt. Volgende week weer een belangrijk duel” doelt de middenvelder op de confrontatie met hekkensluiter Zeevogels.

Geel Zwart’30 – VV Schagen 2-2
Geel Zwart’30 en VV Schagen speelde afgelopen zondag met 2-2 gelijk. ,,Het was een hard duel waarin de scheidsrechter veel toeliet” zei Mattijs Bleijendaal na afloop. ,,Schagen hanteerde de lange bal, wat op zich logisch was op een hobbelig veld” vervolgde de aanvoerder. ,,Maar 2-2 was wel terecht gezien het spel van Schagen en ons”.

Via Bleijendaal kwam Geel Zwart’30 op een 0-1 voorsprong. Via een benutte penalty van Kevin Weggemans trok Schagen de stand gelijk. Tien minuten later schoot Mike Julsing uit de rebound de 1-2 binnen. In de slotseconden kopte Lex Tas de 2-2 binnen.

,,Het was van beide kanten een pittig duel. Het ging eigenlijk de wedstrijd wel gelijk op, alleen vond ik dat wij wel meer kansen creëerde” zei Mike Julsing na afloop. ,,In het laatste deel van de wedstrijd waren het alleen maar lange ballen die werden gegeven”.

Dirkshorn – ZDH 1-0
In eigen huis boekte Dirkshorn een 1-0 overwinning op laagvlieger ZDH. ,,Het was een slechte eerste helft. We hebben wel kansen gehad” zei Jeffrey Androg. ,,Maar ik vond ons chaotisch en niet met agressie voetballen, ook in balbezit was er geen overtuiging” vervolgde de coach.

In de tweede helft was er een ander beeld. ,,Wij waren dominant op de helft van de tegenstander en we kregen een hoop kansen” aldus Androg. Na een mooie voorzet van Nick Verblauw wist Lex Hellinga de 1-0 te scoren.

Vesdo – Flevo 1-2
In Schagerbrug ging Vesdo met 1-2 onderuit tegen Flevo. ,,Het eerste kwartier was voor hen. Wij kwamen daarna beter in de wedstrijd” vond Michel van der Wardt. De thuisploeg kreeg een grote kans op de 1-0, waarbij de bezoekers de bal op de eigen lat kopte. ,,In de 25e minuut kwamen zij uit het niets op 0-1” vervolgde de oefenmeester. ,,We probeerden de aansluitingstreffer te maken, maar we kregen de 0-2 tegen”. Een diepe bal werd over de uitkomende Vesdo doelman geschoten.

,,In de tweede helft gingen we meer op hun helft spelen. We hadden gehoopt een punt over te houden aan dit duel” aldus Van der Wardt. ,,Dan hoop je door meer risico te nemen hen onder druk te zetten. Helaas lukte dit ook na rust niet”. Via een rake kopbal van Ben Bronder viel wel de aansluitingstreffer. ,,We hadden daarna nog twintig minuten voor de 2-2, maar dat is helaas niet gelukt. Zij pakken drie punten en wij nul. Nu moeten we ons echt richten op ZDH”.

Hugo Boys – Nieuwe Niedorp 7-0
Bij Hugo Boys leed Nieuwe Niedorp een forse nederlaag. In Heerhugowaard ging het met 7-0 onderuit. Halverwege keek de ploeg van coach Mario Kuiper al tegen een 4-0 achterstand aan. In het tweede bedrijf werd de achterstand groter. Met drie treffers had Jos Rendering een groot aandeel in de overwinning van de Heerhugowaarders.

VZV – Alcmaria Victrix 1-3
In ‘t Veld leed VZV een 1-3 nederlaag tegen Alcmaria Victrix. ,,We begonnen sterk en er was niks aan de hand” zei Bart Steenman na afloop. ,,We hadden kansen op de 1-0. Daarna kwamen we door een fout achterin op een 0-1 achterstand”. Snel daarna kwam de 0-2 voor de Alkmaarse opponent. ,,Terwijl we eigenlijk het betere van het spel hadden” vond Steenman. ,,In de tweede helft hadden we kans op aansluitingstreffer, maar het werd 0-3”. De 1-3 viel via Mike Leegwater die zijn rentree maakte bij VZV.

De Rijp – Con Zelo 3-1
Op bezoek bij titelkandidaat de Rijp ging Con Zelo met 3-1 onderuit. Tegen de nummer twee van de vierde klasse B kwam het nog wel terug van een 1-0 achterstand. Uiteindelijk kon het de nederlaag niet voorkomen, 3-1.

Door het resultaat blijft de ploeg uit Waarland zevende met achttien punten uit veertien duels.