HILLEGOM - VIOS W heeft in de strijd om zich te handhaven in de eerste klasse uitstekende zaken gedaan door de uitwedstrijd bij SV Hillegom met 1-2 te winnen.


De ploeg van trainer Jurg Bosman staat na de overwinning in Hillegom zesde, maar weet ook dat de concurrentie nog enekele inhaalwedstrijden tegoed heeft. In het volgende weekend als VIOS zelf vrij zal men dan ook met argusogen toekijken wat die ploegen doen. Zelf krikte het in ieder gevaal het moraal op met een verdiende zege op het hoger geklasseerde SV Hillegom.

De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong via Dilano Wegkamp, maar stapelden nadien fout op fout. VIOS profiteerde dankbaar ondermeer via Sem Dekker die geklungel van keeper Van Vuren afstrafte. Kort voor rust kwam de ploeg uit Warmenhuizen zelfs op voorsprong door een mooie volley van Kai Botman.

Met de wind mee probeerde Hillegom de druk op te voeren, maar in de omschakeling was het juist VIOS dat het gevaarlijkste was. Gescoord werd er echter niet meer a de rust en dus werd bij het laatste fluitsignaal de zege door VIOS luid bejubeld.