REGIO – ZAP, Hollandia T, Kleine Sluis en Winkel zijn er in geslaagd om zich te plaatsen voor de knock-out fase van het bekertoernooi. De vier teams veroverden de poulewinst en zijn daardoor zeker van de volgende ronde.

Hollandia T – Sint Boys 10-0
‘Het ging heel makkelijk.’ erkende Ronald de Rooij. Tegen vijfdeklasser Sint Boys boekte Hollandia T een klinkende 10-0 zege en greep zo de poulewinst. Met drie doelpunten had Koen Hollenberg een belangrijk aandeel in de ruime zege. Ook Jordy Hoorn wist er drie te maken. Thomas Driesse (2x), Danny Burger en Gijs van Wijchen wisten het net te vinden.

DTS – Dirkshorn 6-0
In Oudkarspel leed Dirkshorn, dat meerdere spelers mist, een 6-0 nederlaag tegen derdeklasser DTS. Halverwege keek het elftal van trainer/coach Jeffrey Androg tegen een 3-0 achterstand aan. ‘In de tweede helft hebben we een centrale verdediger doorgeschoven waardoor we verdedigend meer grip kregen op het spel van DTS. maar we kwamen tekort. Het was een aardig niveau verschil.’ zei de coach.

VIOS W – Vesdo 6-0
‘We speelden een goede wedstrijd, we hadden veel inzet en hebben geprobeerd verzorgd voetbal te spelen’, zei Ivo Rohling na afloop. Halverwege ging VIOS W al met 5-0 aan de leiding tegen vijfdeklasser Vesdo. ‘In de tweede helft hebben we geprobeerd hetzelfde niveau te halen, dat lukte een klein beetje wat resulteerde in de 6-0.’ De doelpunten vielen via Sam Bruin (2x), Sem Dekker, Igor Popovic, Wietse de Vries en een eigen doelpunt.

Victoria O – Con Zelo 2-3
In Obdam won Con Zelo met 2-3 van Victoria O. ‘Het was een open wedstrijd waarin beide teams kansen kregen. Het ging niet zonder slag of stoot, het ging moeizaam. Vooral in de afronding.’ zei Bas IJsselstijn na afloop. Met twee doelpunten had Niels Leegwater een groot aandeel in de bekerzege. Zijn tweede was de winnende in de negentigste minuut. Vanaf zo’n zeventig meter schoot Leegwater de bal in een keer uit de lucht. Ook Jeroen Van Dijk kwam tot scoren.

Oosterend – Kleine Sluis 0-1
Door een doelpunt van Jord van de Pol boekte Kleine Sluis een 0-1 zege op Oosterend en greep daarmee de poulewinst. Vanaf zestien meter schoot Van de Pol waarna de bal hoog in het doel draaide. ‘In de eerste helft waren er weinig kansen voor beide ploegen’, zei Mitchell Jansen na afloop. ‘Na rust was het beter van onze kant, ook betreft de passing op een hobbelig veld.’

Kaagvogels – VV Schagen 1-5
Op bezoek bij Kaagvogels speelde Schagen een moeizame eerste helft. ‘Het gras was hoog waardoor het spel vertraagde. We gaven in de eerst helft ook veel lange ballen waardoor we weer snel balverlies leden’, zei Mike Julsing na afloop. ‘Na rust gingen we beter voetballen. We speelden veel ballen over de grond en vanuit daar creëerden we de kansen.’ De Schagense doelpunten werden gemaakt door Mees bakker (2x), Jessey Konings (2x) en Kevin Weggemans.

SV Koedijk – SRC 2-1
Op bezoek bij SV Koedijk leed SRC een 2-1 nederlaag. De ploeg van trainer/coach Ron Weinbrecher was al uitgeschakeld in de jacht op een plek in de volgende ronde. Bij de derdeklasser uit Koedijk werd er opnieuw verloren. Volgend weekend begint de ploeg uit Schagen aan de competitie.

CSV BOL – ZAP 3-0
In Broek op Langedijk leed tweedeklasser ZAP afgelopen zaterdag een 3-0 nederlaag. Halverwege keek het elftal van trainer/coach Hans de Koning tegen een 2-0 achterstand aan. Na rust kreeg de Polderse ploeg nog een tegentreffer.

Ondanks de nederlaag bereikte ZAP de volgende ronde in het bekertoernooi. Komende zondag neemt de ploeg uit Breezand het in de eerste competitiewedstrijd op tegen VV Schoten.

Sint George – Winkel 1-2
‘In de eerste helft heb ik een prima Winkel aan het werk gezien waar 0-4/0-5 een logische ruststand was geweest’, zei Martijn Gootjes na afloop van de bekerwedstrijd tegen Sint George. ‘Na een fout in de slotminuut was dit echter 1-2. Na rust hebben we een aantal zaken uitgeprobeerd richting de competitie die niet goed uitpakten maar tegelijkertijd leerzaam waren.’

Doordat er na rust geen verandering in de 1-2 ruststand kwam boekte Winkel de derde zege in de poulefase van het bekertoernooi.