SCHAGERBRUG – Veel nederlagen zijn vaak reden tot paniek, en een negatieve sfeer. Het is een situatie die bij VESDO vooralsnog niet aan de orde is. Ondanks dat de ploeg alle competitiewedstrijden verloor, blijft de ploeg vertrouwen houden. Toch zouden punten zeer welkom zijn, ook bij de ploeg uit Schagen. “ Voor een ieder zou het fijn zijn om een keer de beloning te krijgen voor alle arbeid die iedereen levert”.

Vorig seizoen wist VESDO zich als nummer vier van de vijfde klasse te plaatsen voor de nacompetitie. “We zijn niet vliegend kampioen geworden. In de nacompetitie zijn we met zeven van de negen ploegen gepromoveerd” vertelt coach Michel van der Wardt. Waar de ploeg vorig seizoen in de subtop meespeelde, kent VESDO vooralsnog een seizoen zonder punten. Toch zal Michel van der Wardt met zijn ploeg vertrouwen moeten houden. “

We starten elke week, na wederom weer een nederlaag, vol goede moed en met vertrouwen een nieuwe trainingsweek ter voorbereiding op de volgende wedstrijd. De training opkomst en sfeer bij de VESDO selectie is nog steeds prima. We zijn, op de uitwedstrijd tegen Dirkshorn na, geen enkele wedstrijd weg gespeeld en krijgen regelmatig de complimenten van onze tegenstanders, en ook ik heb het gevoel dat de eerste punten snel zullen gaan volgen” vertelt de oefenmeester.

Naast het feit dat de ploeg nog geen punt wist te pakken, is het maken van doelpunten een probleem. Na acht wedstrijden staat de teller op twee gescoorde doelpunten. Van der Wardt: “We hebben onze speelwijze ten opzichte van vorig seizoen moeten aanpassen, omdat wij nu eenmaal op dit moment meer belang hebben bij een realistische benadering van elke tegenstander. Dit resulteert vaak in een verdedigende opstelling met vaak maar één spits”. De tactische verandering, heeft logischerwijs gevolgen voor het spel van VESDO. “Door verder in te zakken, zijn wij in balbezit ook verder van het doel van de tegenstander af, wat als resultaat heeft dat wij slechts enkele keren per wedstrijd voor het vijandige doel komen”. De verdedigende instelling heeft ook tot gevolg dat spits Ben Bronder, vorig seizoen nog goed voor 28 doelpunten, minder in scoringspositie kan komen. “Zijn kwaliteit ligt op de rand van de zestien meter. Nu staat hij vaak op de kop van de middencirkel en is het nog een lange weg naar het doel van de tegenstander. Wij moeten ons echter wel realiseren dat we de doelpunten vaak te makkelijk tegen krijgen en dat wij te kort kansen creëren om zelf een doelpunt te maken.

In de laatste fase voor de winterstop hoopt VESDO te profiteren van de ervaringen in de eerste acht wedstrijden. “De jongens leren nog wekelijks in de vierde klasse en ik merk wel dat ook zij steeds meer vertrouwen krijgen in een goede afloop aan het einde van het seizoen. “De thuiswedstrijd tegen ZDH is voor ons de belangrijkste wedstrijd voor de winterstop, deze moeten wij winnend afsluiten om aan te sluiten en niet met een negatief gevoel de winterstop in te gaan met een achterstand van zes punten op onze direct concurrent. Daarna wacht nog de uit wedstrijd tegen Flevo, deze moeten wij zeker niet onderschatten, maar ik verwacht dat we daar ook een positief resultaat kunnen behalen. Ik roep al enkele weken dat we met zes punten de winterstop in gaan, dat is iets waar wij en de spelers voor gaan en in geloven”.