MAARSSEN – Dinto heeft een sterk seizoen niet kunnen bekronen met een prijs. Nadat er in de promotiewedstrijden naast promotie werd gegrepen verloor de volleybalploeg afgelopen zaterdagavond de bekerfinale van Sovoco, 0-3.

De verloren bekerfinale was een domper voor Dinto. ‘Sovoco heeft terecht gewonnen met 0-3. Wij hebben, op Pernilla Broersen na, niet ons niveau gehaald’, aldus Ingrid Poel.

In Maarssen begon Dinto sterk en door een service reeks van Amber Jongejan nam het een 5-1 voorsprong. Ook Sovoco gaf direct servicedruk en kwam terug tot 5-6. ‘Daarna was het aan onze kant rommelig. Ondanks dat Pernilla Broersen en Linda Schipper de passes prima aan het net brachten werd er aan onze kant te weinig direct gescoord’, vervolgde de coach. De tegenstander deed dat beter en maakte goed gebruik om via de handen uit te slaan.

Bij een dubbele wissel kwamen Jente Schrieken en Cindy Pronk binnen de linnen waardoor Dinto weer drie aanvalsters bij het net hadden. Het pakte goed uit, want met iets meer servicedruk van Rosa Entius en Linda Schipper kwam Dinto terug tot 24-24. ‘Bij een te scherpe bal op het net aan de overkant blokt Misha Nannes de bal af, maar helaas beoordeelde de scheidsrechter die later een hoofdrol kreeg in de wedstrijd deze als gestolen bal en het werd 24-25 en 24-26.’

Ook in de tweede set gaf Dinto goed service druk, maar daarna verliep de set hetzelfde als de eerste set. Sovoco gaf meer druk en bij Dinto bleef het rommelig. De dames uit Warmenhuizen bleven vechten voor ieder punt. ‘Er gebeurde bij het net hetzelfde als in de eerste set alleen andersom. Nu werd er echter niet gefloten voor een gestolen bal’, zei Poel. ‘Daarna kwam er een lange rally waarop Pernilla Broersen aan de eerste scheidsrechter vroeg of het geen draagbal was. Direct kreeg ze geel.’ Na weer een lange rally waarbij Amber Jongejan een mooie set up gaf aan Misha Nannes die deze er vol in sloeg. De emoties kwamen los bij Nannes die stevig juichte, zich omdraaide naar haar teamgenoten en ‘verder knallen’ riep. ‘Daarop kreeg ze direct rood voor agressief gedrag. Bijzondere beoordelingen in mijn ogen want normaal krijg je eerst een waarschuwing. Ook was het er helemaal geen wedstrijd naar’, stelde de coach.

De dames van Dinto kwamen niet meer in het spel en verloren met 19-25. De derde set was eveneens een prooi voor Sovoco dat koel bleef en doordenderde. Bij de meiden van Dinto was het vuur eruit. ‘Dit is geen leuk einde van het seizoen. Gelukkig mogen we nog deelnemen aan het MJT Doezum in Groningen om het seizoen af te sluiten.’