'T VELD - JuRo Unirek/VZV heeft zich niet kunnen handhaven op de tweede plaats. In een spannende, enerverende wedstrijd heeft het team van Handbal Venlo in een volle Sporthal verdiend gewonnen.

De ploeg uit Venlo nam in de beginfase steeds een voorsprong en VZV kwam telkens niet dichterbij dan de aansluitingstreffer.Met treffers van Dominique Koppe, Jane Kramer en Lotte Prak was de voorsprong na acht minuten 4-5 voor Cabooter Group/Handbal Venlo. De thuisploeg bleef volgen en halverwege de eerste helft was het verschil nog steeds miniem. Nadat Dominique Koppe, Maud Kruijer en Esma Staal telkens de aansluitingstreffer wisten te scoren was het Kim Jimmink die na een geweldige redding van Amber Zomerdijk uit een op maat aangegooide break de gelijkmaker op het score bord zette 8-8. Na 20 minuten zette Esma Staal de thuisploeg voor het eerst op voorsprong 10-9, maar ondanks een aantal geweldige reddingen van de VZV-goalie werd het 10-12 voor Venlo. Coach Rolf Schulte nam een time-out welke z’n uitwerking niet miste. Lotte Prak, Florance Kos en Silvana Koppe zorgden nog voor rust voor de gelijkmaker en.Kim Molenaar zette VZV met een listig lobje op slag van rust zowaar nog op voorsprong. (14-13)

De thuisploeg kwam na de pauze prima uit de startblokken en nam meteen een 16-13 voorsprong en er werden in deze beginfase zelfs nog een paar breaks gemist. De Limburgers gaven zich echter niet gewonnen en vochten zich terug in de wedstrijd, en tien minuten na de rust was de stand al weer 18-19 voor de gasten. De VZV-dames rechten de ruggen en met nog een kwartier te spelen stond JuRo Unirek/VZV door treffers van Silvana Koppe, Florance Kos , Lisanne Kolken en een pegel van Maud Kruijer zelfs weer met twee doelpunten voor 22-20. De ploeg uit Venlo nam vervolgens het heft weer in handen en bracht de thuisploeg aan het wankelen. VZV kon de ontketende Limburgse dames in de slotfase niet meer stuiten, en men liep uit naar een uiteindelijke 24-28 zege.

Doelpunten: Silvana Koppe 4, Dominique Koppe 4, Lisanne Kolken 3, Kim Jimmink 2, Lotte Prak 2, Maud Kruijer 2, Kim Molenaar 2, Esma Staal 2, Florance Kos 2, Jane Kramer 1.

Op zaterdag 16 november krijgt JuRo Unirek /VZV DS1 tegen Garage Kil/Volendam DS1 de kans op revanche in Sporthal ’t Zijveld (19.00 uur). Om 20.45 uur speelt dan JuRo Unirek/VZV DS2 tegen Zenderen Vooruit/Bornerbroek DS1.