WIJHE – Enkele dagen na de klinkende bekerzege tegen KSV slaagde Geel Zwart er afgelopen zaterdagavond in om die lijn door te trekken in de competitie. Op bezoek bij Wijhe’92 boekte de ploeg van trainer/coach John Zeeuw een nipte zege, 22-23.

In het eerste bedrijf had Geel Zwart het redelijk onder controle tegen Wijhe’92. Halverwege ging het met 9-12 aan de leiding. ‘Het verschil had groter kunnen zijn. Verdedigend stond het redelijk goed, maar aanvallend brachten we te weinig’, zei John Zeeuw na afloop. ‘Wijhe speelde het wel behoorlijk stevig en mochten veel. Wij hadden het hier moeilijk mee in de één tegen één.’

In de eerste twintig minuten van de tweede helft had Geel Zwart het moeilijk. Wijhe dicteerde de wedstrijd omdat het tempo bij de bezoekers te laag lag. Hierdoor ging de thuisploeg met 19-15 aan de leiding. ‘Hierna werd er eindelijk een twee minuten tijdstraf gegeven tegen Wijhe en konden we aansluiten naar 19-18.’

Het tempo ging vervolgens omhoog en Geel Zwart slaagde er in om de achterstand om te buigen naar een 20-22 voorsprong. ‘De 22-23 overwinning was wel verdiend, maar er had meer in gezeten.’

Doelpunten Geel Zwart: Sanne de Wit (8), Rianne Blaauboer (4), Elles Bakker (4), Milou Dignum (3), Eva Hopman, Isa de Wit, Sofie Bos en Marjolein Hoebe.