'T VELD - De handbalsters van JuRo Unirek/VZV hebben in de wedstrijd tegen koploper VOC laten zien dat het wel degelijk in de top van de Eredivisie thuis hoort. Het werd een handbalthriller van de bovenste plank in een stampvolle Sporthal ’t Zijveld.


VOC opende de score maar de thuisploeg bleef in het spoor van hun tegenstander en nam zelfs door twee doelpunten van Lisanne Kolken een 4-3 voorsprong. Bij de stand 4-4 was er een geweldige penaltystop van Amber Zomerdijk, maar bij de volgende doelpoging moest ze toch capituleren 4-5. Dominique Koppen liep tegen een tijdstraf op, maar Lisanne Kolken wist in ondertal toch de gelijkmaker te scoren waarna VZV halverwege de eerst helft bij 6-7 een time-out nam. Nadat VOC ook een twee minuten straf kreeg toebedeeld wist de thuisploeg meer vat te krijgen naarmate het eerste bedrijf vorderde. Het team van coach Rolf Schulte wist door treffers van Esma Staal, Djazzmin Trabelsi, Jane Kramer en een fraaie treffer van Kim Molenaar zelfs een 13-10 voorsprong te nemen. Lisa Vlug en Esma Staal wisten daar voor het rustsignaal van de goed fluitende scheidsrechters Egeberts & van de Beek nog een treffer aan toe te voegen waardoor men met 15-11 ging rusten.

Na de pauze scoorde Jane Kramer meteen 16-11 en stopte Zomerdijk wederom een strafworp hoewel VOC toch weer wat terug deed tot 16-13. Lisanne Kolken uit een snelle break en Kim Jimmink brachten de stand op 18-14. VOC, het team van Ricardo Clarijs, liet het er niet bij zitten en wist terug te komen tot de aansluitingstreffer waarna beide ploegen aan elkaar gewaagd bleven tot 25-24. Na een time-out en weer een prima redding van de VZV-goalie waren het Jane Kramer, Djazzmin Trabelsi en Lotte Prak die een beslissende voorsprong wisten te forceren 28-25. Rolf Schulte nam bij 28-26 nog een time-out maar de punten waren toen al binnen en maakte Jane Kramer als topscorer met twee fraaie treffers in de slotminuut het VZV feestje compleet. (30-26)

Doelpunten: Jane Kramer 6, Esma Staal 4, Kim Molenaar 4, Lisanne Kolken 4, Lotte Prak 3, Kim Jimmink 3, Florance Kos 2, Djazzmin Trabelsi 2, Lisa Vlug 2.