WAARLAND – Zweetdruppels parelden op tientallen verhitte hoofden afgelopen zaterdag in de zalen van Waarlands Dorpshuis, waar Sportpodium Waarland – de organisatie die zich inzet voor de realisatie van een nieuwe sporthal in het dorp – een demonstratiemiddag organiseerde van vijf nieuwe sporten. Tientallen mensen trokken de stoute (sport)schoenen aan om kennis te maken met en mee te doen aan dynamic tennis, pickleball, tchouckball, walking football en tai chi/qigong. Het was een meer dan geslaagde middag in aanloop naar de komst van de nieuwe sporthal dit jaar, die het dorp op sportief gebied allerlei nieuwe mogelijkheden biedt.

De organisatie van de demonstratiemiddag zette bewust in op laagdrempelige sporten: sporten die fysiek minder belastend zijn dan de sporten waarvan ze zijn afgeleid en die daardoor voor jong en oud geschikt zijn. Sporten die de mogelijkheid bieden gezond actief te zijn, terwijl daarbij ook zeker het sociale aspect telt: op eigen dorp sporten, mensen ontmoeten en na afloop gezellig een bakkie koffie of een biertje drinken.

Dynamic tennis en pickleball zijn varianten op tennis, tchouckball is afgeleid van handbal, walking football van voetbal. Je kunt veel wisselen, er is minder fysiek contact, de speelvelden zijn kleiner en de materialen lichter, maar het technische spelletje blijft uitdagend.

Liever rust en ontspanning? Dat vindt men bij de Chinese bewegingskunst Tai chi en Qiging. Ook werd de mogelijkheid geboden je aan te melden voor een health check: een uur sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Meer weten over de nieuwe sporten? Kijk op de Facebookpagina van Sporthal Waarland (https://www.facebook.com/Sporthal-Waarland-2360938707480227/notifications/) of www.sporthalwaarland.nl voor meer informatie.