SCHAGEN – De winnaars in het eindklassement van het Van der Voort Sprint Circuit waren weliswaar bekend, maar toch viel er tijdens de triathlon in Schagen nog wat om voor te strijden. Zo kon Tristan Olij zijn winstreeks vervolgen en ook Maaike Vooren had de kans om ook de vierde triathlon in de reeks te winnen. Beiden slaagden in die missie.

‘Bij de dames is het verschil kleiner en dus is het daar nog geen uitgemaakte zaak’, zei de speaker op het moment dat de heren zich richting de start begaven. Toch was Maaike Vooren na de eerste plaatsen in Heerhugowaard, Nieuwe Niedorp en Schagen de favoriet.

Die rol maakte ze waar, want ook in Schagen was ze de snelste dame (01:09:59) en opnieuw hield ze Talisa van der Fluit (1:42) achter haar. Ditmaal was het verschil tussen beiden 1 minuut en 43 seconden. Zo wist de Alkmaarse nog overtuigender aan kop te eindigen in het eindklassement. Kim Hittinger (1:13:10) volgde in Schagen als nummer drie. Vooral bijzonder was het voor Vooren. In eerste instantie had ze zich immers alleen voor de triathlon in Heerhugowaard opgegeven, maar nadat die werd gewonnen besloot ze ook aan de andere drie deel te nemen.

Succesvol
Wat Vooren bij de dames presteerde, deed Tristan Olij bij de heren. Waar hij vorig jaar alleen in Heerhugowaard en Langedijk won, daar lag er voor hem nu de uitdaging om alle vier de wedstrijden te winnen. Daar slaagde hij overtuigend in wat voor hem een vervolg is van de succesreeks. Naast de triathlons in het Van der Voort Sprint Circuit kwam hij afgelopen weekend bij de Ironman 5150 in Hoorn, wat een kwart triathlon is, als eerste over de eindstreep.

Nu volgde Schagen en ook hier liet hij er weinig twijfel over wie er de snelste was. Als eerste kwam de twintiger uit het water, waarna hij ook bij het fietsen en het lopen de concurrentie ver achter zich hield. Met name bij het lopen, toen hij voor de eerste maal het keerpunt bereikte, duurde het even voor de achtervolgers op die plek aankwamen. Uiteindelijk had hij 1 uur, 2 minuten en 47 seconden nodig om de triathlon te voltooien. Na hem kwamen Emiel van Tongerlo (1:04:45) en Stach Aarts (1:05:08) over de finish en eindigden zo ook op het podium.