T VELD – De reserves van JuRo Unirek/VZV zijn afgelopen zaterdagavond de kampioen van de Hoofdklasse E geworden. De ploeg van trainer/coach Ard De Ruiter had de titel zo goed als binnen, maar tegen de reserves van VVW werd het officieel, 34-19.

Voor het treffen met VVW had VZV 2 de titel al zo goed als binnen. De ploeg had immers twee punten meer dan de achtervolger US en een doelsaldo van +179 tegenover de +92 van US. Het waren cijfers waarmee VZV 2 de titel eigenlijk al binnen had, mits er geen wonder zou gebeuren. De ploeg uit ‘t Veld vierde na de eclatante 18-35 zege bij KSV al een feestje en kreeg bloemen, maar sinds afgelopen zaterdagavond mag het zich officieel de kampioen van de Hoofdklasse E noemen.

Het is een titel die met overtuigende cijfers werd gehaald. Van de 22 wedstrijden won het er 20 en gingen er slechts twee verloren. Het is de op één na minst gepasseerde ploeg en het wist de meeste doelpunten te maken. Het doel voor dit seizoen was helder: kampioen worden, al blijft het zeker ook belangrijk dat de dames zich ontwikkelen om op termijn de stap naar het eerste team te maken. ‘De speelsters hebben zich uitstekend ontwikkelt en dat komt ook door Rolf (Schulte, red.)’, stelt Ard de Ruiter, die aan het roer staat bij het tweede van VZV. Die na ruim tien jaar Hoofdklasse de stap naar de tweede divisie maken. ‘Ze hebben dit seizoen met het eerste meegetraind en Rolf maakt er ook tijd voor. Coachen is dan ook heel mooi als de meiden fysiek en conditioneel heel sterk zijn. De meiden hebben ontzettende stappen gezet en dat is fantastisch.’

Balen
Ondanks dat het een formaliteit was wilde De Ruiter met zijn ploeg iets laten zien tegen het tweede team van VVW. ‘We worden gehuldigd en er is een feestavond in de kantine. Dus aandacht is er zeker. Die meiden hadden er erg veel zin in en we wilden er ook vol gas in en met een ruime zege afsluiten.’ Die wens werd niet ingewilligd. Er werd weliswaar gewonnen, maar niet op de manier waar men in ‘t Veld op had gehoopt. Na een 12-10 ruststand liep VZV na rust door een sterke fase uit naar een ruime 34-19 eindzege.

Ambitie
De 34-19 zege was de afsluiting van het seizoen in de Hoofdklasse. De behaalde titel zorgt ervoor dat het team na de zomer een niveau hoger mag acteren. ‘En in de tweede divisie willen we ook meedoen om de titel. Dit jaar moesten we vol gas knallen om de titel te pakken. Volgend seizoen zijn we meer een opleidingsteam, maar ik wil niet onderin bungelen. Wij willen naar de eerste divisie’, vervolgde De Ruiter. VZV 2 zal na de zomer met een vastere groep gaan werken, maar het doel blijft hetzelfde. Ontwikkelen en presteren. ‘Want het eerste team in de Eredivisie en het tweede team in de eerste divisie, dat is wat we willen.’