T VELD – Het Beach Handball seizoen is al weer een poosje in volle gang. De drie beach velden liggen er weer mooi bij op sportpark VZV in ’t Veld. Door de bouw van de tweede sporthal zijn ze verplaatst en met de hulp van vele vrijwilligers en sponsoren is alles weer keurig aangelegd en worden ze weer volop in gebruik genomen. Naast de trainingen zijn er ook vele clinics gegeven. De ultieme manier om eens kennis te maken met Beach Handball. Handbalverenigingen uit de wijde omgeving zijn naar ’t Veld gekomen en hebben met veel plezier en enthousiasme clinics gevolgd.

De afgelopen weken zijn vele teams van Maedilon VZV weer in actie gekomen op de diverse toernooien in het land. Uitgezonderd de dames en heren zijn A1, B1 en C1 jeugd in de race voor plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap. Dit onder leiding van de trainers Karsten Konrad en Jip van Otterloo. Vorig jaar werden zij immers alle drie Nederlands Kampioen en zij hebben dus een titel te verdedigen.

In 2017 werden A1, B1 én C1 Nederlands Kampioen onder leiding van trainers Karsten Konrad en Jip van Otterloo.

Op zaterdag 9 en zondag 10 juni staat de tweede editie van het Maedilon VZV Beach Handball Toernooi op het programma. Dit weekend komen maar liefst bijna veertig teams naar Sportpark VZV in ’t Veld om deel te nemen aan dit NK Kwalificatie toernooi. Een delegatie van het NHV zal er op toezien dat alles volgens de regels verloopt. Zij zullen ook bepalen hoeveel punten de teams met dit toernooi kunnen behalen. Zaterdags is het volle bak en komen de D-, C en B jeugd in actie. Op zondag spelen de Heren, Dames en A jeugd.

Het volledige programma is te vinden op de website van Maedilon VZV en de Facebook pagina. Natuurlijk is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Kom deze dagen dus gerust even langs en proef de echte Beach sfeer met muziek, barbecue en luchtkussen.

Vele speelsters van VZV zijn ook door de bondscoaches opgevallen. In zowel U21, U18 en U16 nemen VZV speelsters een plaats in. Op woensdagavond 6 juni komt U18 trainen op de Beach velden van de club uit ‘t Veld. Zaterdag 21 juli is het de beurt aan U16, van 10 tot 15 uur.

Programma zaterdag:
D jeugd: van 12 tot 18 uur
C jeugd: van 8.30 tot 14.15 uur
B jeugd: van 13 tot 19.30 uur

Programma zondag:
A jeugd: van 9.30 tot 14.15 uur
Dames: van 12 tot 17.15 uur
Heren: van 12.30 tot 17.30 uur