T ZAND – Halverwege het seizoen stond handbalvereniging Geel Zwart er erg goed voor. Met nog drie wedstrijden te gaan is de opgebouwde voorsprong op de achtervolger echter verdwenen. Tegen directe concurrent Zeeburg verloor de ploeg uit ‘t Zand, 18-23.

In de eerste seizoenshelft wist Geel Zwart alle elf de competitiewedstrijden te winnen. Na de jaarwisselingen verloor de ploeg echter punten. Zo speelde het gelijk tegen VOC en verloor het van Cometas en U.S. Tegen Zeeburg kwam daar dus de derde nederlaag bij. ,,Zonde. We hadden het eigenlijk vanaf het begin lastig. Bij de rust stonden we vijf punten achter, en dan wordt het moeilijk” zei Elles Bakker na afloop.

Toch opende Geel Zwart sterk door een 4-1 voorsprong in te nemen. Na twintig minuten was het Zeeburg dat aan de leiding ging. Halverwege was de tussenstand 7-12 waardoor de thuisploeg na rust hard aan de bak moest. Dat gebeurde ook. In de eerste tien minuten na rust kon de ploeg nog niet terug komen, maar vanaf de veertigste minuut begon het te draaien.

Want doordat Zeeburg in dertien minuten slechts één keer scoorde, kreeg Geel Zwart de kans om terug te komen in de wedstrijd. De verdediging stond beter. Aanvallend werden er echter teveel kansen gemist waardoor het verschil tien minuten voor tijd nog twee punten was. In de slotfase herstelde Zeeburg zich door het verschil weer naar vijf punten te brengen.

Na afloop vierde Zeeburg logischerwijs een feestje. De ploeg is immers weer kansrijk voor het kampioenschap. ,,We hadden de rust moeten bewaren, maar we gingen meer op eilandjes werken. Het is gewoon zonde” baalde Bakker. Bij de 16-18 tussenstand kreeg ook zij het geloof. ,,Toen dacht ik dat het er in zat. Het ging toen goed, maar uiteindelijk scoorden zij weer en is het uiteindelijk vijf punten verschil”. En zo is de titelstrijd met nog drie speelronden te gaan ongemeend spannend. ,,We hebben dat helemaal aan onszelf te danken. We moeten in de komende wedstrijden goed spelen en veel scoren”.

Doelpunten Geel Zwart: Elles Bakker (7), Sanne de Wit (6), Laura Blommenstein (1), Sofie Bos (1), Marjolein Hoebe (1), Tamara Visser (1), Isa de Wit (1).