DEN BURG – Terwijl de supporters buiten hun feestje bouwden vierde de ploeg van Kleine Sluis als kersverse kampioen in de kleedkamer de behaalde prijs. De jubelstemming bleef in de bus, op de boot en in het dorp tijdens de ereronde. Op bezoek bij Texel’94 had de ploeg van trainer/coach Remy Zoer de titel op overtuigende wijze binnengehaald, 0-5.

In de kleedkamer klonk het lied ‘Simply the best’ uit de speaker. Toepasselijker kon niet. ‘Als je zo speelt dan ben je een waardige kampioen. We zijn overtuigend kampioen’, jubelde Remy Zoer toen hij even aan het feestgedruis kon ontsnappen. Om zich er vervolgens weer snel tussen te begeven, want het kampioenschap in de Derde Klasse B was ook het werk van de oefenmeester die zijn gedroomde afscheid heeft. ‘Twee bussen vol supporters zijn hierheen gekomen. Dit is prachtig.’

Gretig
Het hele seizoen is Kleine Sluis gretig. Naar overwinningen en het winnen van prijzen. De tweede periodetitel werd gepakt, maar gelijk werd aangegeven dat het deze graag zou willen inruilen voor het kampioenschap. Die gretigheid kwam afgelopen zondag vanaf de start tot uiting bij de gasten die er vanaf het begin vol op gingen.

Feeststemming
Waar er vooraf nog spanning was bij de ploeg en aanhang, die met twee bussen naar Den Burg waren gekomen, heerste er na afloop alleen nog maar een feeststemming. Om de titel en vooral de manier waarop die veilig werd gesteld. Tegen het al gedegradeerde Texel’94 moest het nog 45 minuten spelen. Eerder werd het duel vanwege een sterfgeval volkomen terecht gestaakt. De 0-2 voorsprong die toen door doelpunten van Billy Ray Zwart en Jeroen Woutering was opgebouwd moest nu met succes over de streep worden getrokken. ‘En dat ging toch wel vrij gemakkelijk. We gingen voor de 0-3 want dan weet je dat de spanning er uit is’, stelde Mitchel Jansen. Dat zag ook het publiek dat met vuurwerk voor de sfeer zorgde.

Drie keer juichen
Die supporters konden driemaal juichen. Na een kwartier kopte Billy Ray Zwart een voorzet binnen en gaf de enthousiaste aanhang reden tot het afsteken van vuurwerk. Nog voor de rookdampen waren weggetrokken tekende Geert Weel met het hoofd voor de 0-4. Een kleine minuut later was Jord van de Pol, ook met het hoofd, trefzeker. Het was het droomscenario voor Kleine Sluis dat zo glansrijk kampioen werd. ‘Ik denk wel dat dit duel het seizoen van Kleine Sluis goed samenvat. We werken hard voor elkaar’, vervolgde aanvoerder Jansen.

Nadat het harde werken zich had uitbetaald kon Kleine Sluis de bloemen in ontvangst nemen. Met plezier, net zoals coach Zoer de welbekende bierdouche aanvaarde. Met liedjes als We are the champions en Links Rechts werd de bus op de terugweg aardig op stelten gezet. Net zoals de boot waar omstanders konden meegenieten van de feestende voetballers. Nadat er al toeterend in Breezand duidelijk werd gemaakt dat de titel en feit is kon het feest worden voorgezet op het eigen complex. Jansen: ‘Het wordt wel echt goed gevierd. Zoveel supporters die uit en thuis mee gaan en er nu ook bij zijn. Dit is fantastisch.’

Texel’94 – Kleine Sluis 0-5 (0-2)
15. 0-1 Billy Ray Zwart
30. 0-2 Jeroen Woutering
61. 0-3 Billy Ray Zwart
63. 0-4 Geert Weel
64. 0-5 Jord van de Pol

Texel ’94: Coot; Van Zuylen, Van Heerwarden, Kiltz; Bagchus, Arkenbout, Wit (Eelman/80), Arends; Nieboer (Van der Struis/73), Griffioen en Röpke.

Kleine Sluis: Groot, Vledder, Bart Weel, Cees Jan Geerligs, De Bock; Van de Pol, Mark Geerligs, Borst (Woutering/83)), Jansen (Kwast (80); Zwart (Van der Eng (80) en Geert Weel.