KWINTSHEUL – De handbalsters van ZAP hebben afgelopen zaterdag een knappe prestatie geleverd. Op bezoek bij titelkandidaat HV Quintus 2 pakte de ploeg van trainer/coach Arthur Langedijk een punt, 23-23.

Een punt dat logischerwijs voor tevredenheid zorgde. ‘Dit is een fantastische prestatie. De meiden hebben gevochten als leeuwinnen in de dekking en Tessa Oele keepte geweldig. We hadden met vakanties en blessures een dramatische week, maar de uitvoering was heel knap’, zei Arthur Langedijk. Dat Tess Ammerlaan, Dille Alkemade en Fleur Reek afwezig waren en ZAP met Kim Molenaar slechts één schutter had maakte de prestatie des te knapper.

Geheel vlekkeloos verliep de eerste helft niet. Nadat ZAP op een 3-6 voorsprong was gekomen werd er tien minuten niet gescoord waardoor Quintus de achterstand weg kon werken en zelfs met 8-6 aan de leiding kon komen. Ook werden er vele fouten gemaakt, voor rust waren er bij de gasten uit Breezand al zeker tien vangfouten. Halverwege keek de ploeg tegen een 14-10 achterstand aan.

Na de pauze kwam ZAP ijzersterk uit de startblokken en wist het de stand in rap tempo gelijk te trekken. Het bleef tot het einde spannend. Door een tijdstraf moest ZAP in de laatste twee minuten in ondertal spelen. Toen Quintus op voorsprong kwam speelde de handbalsters uit Breezand zonder keepster. Via Kim Molenaar viel de 23-23. Zes seconden voor tijd schoot de thuisploeg de bal over het lege doel van ZAP, waarna Demi Glasbergen een seconde na de zoemer scoorde. Langedijk: ‘Die telde dan niet, maar een punt is een fantastische prestatie.’