CALLANTSOOG - Tijdens de wekelijkse Husselavond op donderdag zijn alle tennisbanen bezet in Callantsoog. Sinds een aantal weken speelt de club weer op 4 nieuwe kunstbanen en dat bevalt de leden erg goed. Twee banen renoveerde TC 't Oghe al eerder, maar nu liggen baan 3 en 4 er ook weer strak bij. Zo organiseren de toernooicommissie de bekende Open Toernooi weer op volle kracht komend seizoen, waaronder het $25-toernooi van 1 t/m 9 juni as.

Deze Husselavond is voor de betere tennissers met speelsterkte vanaf categorie 7. Op de maandagavond "husselen de beginners. Zo speelt iedereen zijn wedstrijden op eigen niveau. "Het is een groot succes" zegt een van de bekende leden. "Als ik kan op donderdagavond, ben ik altijd op tennisbaan te vinden". Het concept is heel makkelijk, iedereen gooit zijn of haar racket op een stapel en dan trekt een van de aanwezigen twee rackets die dan ruim een half uur met elkaar spelen. Een lid die jarenlang niet speelde, werd gevraagd dit keer de leden te koppelen.

Vanaf baan 4 sluit nog een groepje leden na hun les van tennisleraar Joeri. De net geleerde technieken kunnen ze direct in de praktijk brengen tijdens het husselen. Tennisclub 't Oghe bestaat volgend jaar 50 jaar en leeft op met de nieuwe kunstbanen. Wat opvalt zijn de veel jonge leden die enthousiast meedoen. Bekende achternamen van oud bestuurs en commissieleden als Bergman, Strikwerda en Bregman blijken de volgende generatie en zij zullen snel hun tennissende ouders voorbij streven. Mooi om te zien op deze zonnige voorjaarsavond.