LANGEDIJK – Vorige week zijn de wedstrijden in de eerste ronde van het districtsbekertoernooi West 1 gespeeld. Het bekertoernooi staat bekend om veel strijd en de nodige verrassingen, iets wat ook in de afgelopen ronde het geval was. Komende woensdag horen de ploegen die wonnen welke tegenstander ze in de tweede bekerronde treffen. De loting vindt plaats bij LSVV.

Op één team na zijn de clubs die in de tweede ronde in actie komen bekend. Dinsdagavond strijden de Amsterdamse ploegen AFC (zat.) en Swift in een onderling duel voor het laatste ticket.

De volgende teams uit de regio hebben zich al geplaatst:

Langedijk: LSVV, SV Vrone
Alkmaar: AFC'34, CSV Jong Holland, Zeevogels
Schagen: Winkel
Hoorn: Hollandia, Zwaluwen'30, HSV Sport 1889, Always Forward
West Friesland: de Blokkers, sc Dynamo, Grasshoppers, Spirit’30 SC
Purmerend: Purmersteijn(zat), Purmersteijn (zon.)
Volendam: RKAV Volendam, Monnickendam

Komende woensdagavond vindt bij LSVV dus de loting plaats. Vanaf 20.00 uur zal bekend worden welke fraaie affiches er in de tweede ronde op het programma staan, en wie zich mag opmaken voor een zware tegenstander. In deze tweede ronde worden er 35 wedstrijden gespeeld, en is er één team uitgeloot. Tevens wordt er geloot voor de derde ronde, welke bestaat uit een tussenronde van vier wedstrijden. Na deze ronde blijven er nog 32 teams over die na de winterstop verder strijden richting de eindstreep.