NIEUWE NIEDORP – Talisa van der Fluit heeft vanavond voor de derde keer de 1/8e triathlon in haar eigen woonplaats Nieuwe Niedorp weten te winnen. Overtuigend finishte zij ruim voor Tanya ten Velden die haar twee weken geleden te snel af was tijdens de triathlon van Langedijk. Bij de heren ging de winst voor de vijfde keer naar Omar Brons uit Almere. Hij hield de jonge Tristan Olij achter zich die eerder zegevierde in Heerhugowaard en Langedijk.

Van der Fluit was zichtbaar in haar nopjes met de overwinning in haar Nieuwe Niedorp want ze had al sinds 2015 niet gewonnen in haar thuiswedstrijd. ‘Door de warmte was het best pittig, maar het ging lekker. Bij het zwemmen voelde ik al dat het goed zat. De verschillen waren een stuk kleiner dan in Langedijk en met het fietsen zat ik er al vlot bij om vervolgens uit te lopen. Ik ben er erg blij mee. Het is altijd extra fijn om hier te kunnen winnen.'

Met de overwinning lijkt de eindzege voor Van der Fluit in het nieuw opgezette Sprint Thriathlon Circuit NH, met wedstrijden in Heerhugowaard, Langedijk, Nieuwe Niedorp, en volgende week in Schagen een feit. Na twee overwinningen en een tweede plaats staat zij er uitstekend voor.

Net zo goed als Tristan Olij uit Winkel, al bleef het jonge talent uit Winkel deze avond ruim achter winnaar Omar Brons. De atleet pakte de titel voor de vijfde keer in zes jaar, nadat hij vorig jaar zijn broer Milan voor zich moest dulden. Brons was na afloop vol lof over het talent: ‘’Van Tristan gaan echt we nog veel horen de komende jaren, maar vandaag was ik weer in goede vorm. We kwamen vrijwel gelijktijdig het water uit, maar bij het fietsen reed ik toch vrij makkelijk weg, en ik denk dat het voor hem ook wel een tikkie was. De atleet uit Almere had het weer naar zijn zin gehad in Nieuwe Niedorp. ‘Jazeker, ik kom hier erg jaar graag. Het is een mooi parcours en ik ben blij dat ik hier weer heb kunnen winnen.”

Bij de junioren ging de winst naar Daaf Plomp uit Warmenhuizen. Komende dinsdagavond 10 juli is de vierde en laatste triathlon in het Sprint Thriathlon Circuit NH in Schagen.

EINDSTAND HEREN:

1. Omar Brons (Almere) 56:39
2. Tristan Olij (Winkel) 57:59
3. Jeffrey van der Park (Purmerend) 59:17

EINDSTAND VROUWEN:

1. Talisa van der Fluit (Nieuwe Niedorp) 1:05:48
2. Tanya ten Velden (Huisduinen) 1:06:21
3. Marieke van Lierop (Schoorl) 1:09:59

Kijk hier voor de complete uitslag.

Foto's: DP Sportfotografie