SCHAGEN Na acht opeenvolgende nederlagen hoopte VESDO tegen SRC op het eerste positieve resultaat. Met een verdedigende tactiek begon de ploeg wederom vol vertrouwen. Het gewenste effect bleef echter uit. Ondanks een tactische wijziging kon de hekkensluiter een ruime nederlaag niet voorkomen, 7-0.

“Je wordt er bijna moedeloos van. Elke week hoop houden, en positief blijven wordt lastiger” reageerde Michel Van der Wardt na afloop. De coach van VESDO zag zijn plan in duigen vallen waardoor zijn tactiek al in de kleedkamer de prullenbak in kon. “We begonnen redelijk verdedigend om de schade beperkt te houden” vertelt Van der Wardt, die doelt op zijn keuze om met een 5-4-1 systeem te starten tegen SRC. “We hielden dat ongeveer een half uur vol, maar na de 1-0 zag ik toch dat de koppen ging en hangen, en het vertrouwen daalde”. Nog voor rust kreeg de rode lantaarndrager de 2-0 en 3-0 om de oren. De Schagense doelpunten kwamen op naam van Robbert Fels, Mark de Vries en Robbert-Jan Klein. “Toen heb ik de tactiek aangepast naar 3-4-3. Achterin speelden we één op één om zo aanvallend meer te kunnen brengen”. VESDO trachtte middels een vaste aanvaller de thuisploeg onder druk te zetten, al kwam de ploeg bedrogen uit, al viel dat niet te wijten aan het één op één verdedigen.

Van der Wardt: “We geven de doelpunten redelijk eenvoudig weg. We hebben kwaliteit tekort om hen pijn te doen”. Het verschil in kwaliteit resulteerde erin dat SRC na rust via tweemaal Robbert Fels, Robbert-Jan Klein en Mats Hoogenbosch uitliep naar de 7-0 eindstand. “We hebben SRC teveel ruimte gegeven om te voetballen” baalde de oefenmeester.

Komende zondag staat er voor VESDO één van de belangrijkste duels van het seizoen op het programma. “Zij winnen vandaag van VV Schagen en tanken zo vertrouwen richting het duel tegen ons” aldus Van der Wardt. Na de 7-0 nederlaag die de ploeg uit Schagerbrug leed, zullen de manschappen van Michel van der Wardt met een minder goed gevoel richting het ‘sleutelduel’ toewerken.