SCHAGEN – In eigen huis heeft Scagha’66 goede zaken gedaan. Mede dankzij een zeer productieve Stijn Buik won de ploeg van trainer/coach Edwin Russer ruim van Futsal Winsum, 8-2.

Twee weken terug won Scagha’66 van het tweede team van FC Marlène, maar werd het na rust onnodig spannend. Afgelopen vrijdagavond bewees de ploeg uit Schagen hier van geleerd te hebben. Tegen Futsal Winsum wist het de ruime voorsprong bij rust in het tweede bedrijf uit te bouwen.

Met de 4-1 tussenstand die halverwege op het scorebord stond kon Scagha’66 met vertrouwen de kleedkamer opzochten. Het was een voorsprong die de ploeg vanaf de eerste minuut in handen had. Nadat Jeroen Pater de score had geopend zorgde Robbert-Jan Klein twee minuten later voor de 2-0. Futsal Winsum scoorde weliswaar tegen, maar nog voor de pauze voerde Jeroen Smit de score met twee treffers op. ‘We speelden een tactisch spelletje en waren gewoon beter’, zei Nick Broersen.

‘Na rust kwamen we iets zwakker uit de kleedkamer’, vervolgde Broersen. Na de 4-2 pakte Scagha’66 het scoren weer op. Om precies te zijn Stijn Buik die alle vier de treffers voor zijn rekening nam. En zo eigenhandig Futsal Winsum over de knie te leggen. ‘Onze ploeg is gewoon sterk. Veel jongens spelen met elkaar bij ZAP, dus we kennen elkaar door en door. Wie weet kan het een heel mooi seizoen worden.’

Met nog één duel voor de winterstop te gaan ziet het er voor Scagha’66 in ieder geval rooskleurig uit. De ploeg zag concurrenten Leekster Eagles en Texel’94 punten morsen en pakte zelf de derde plaats. Komende vrijdagavond kan het die positie in een rechtstreekse confrontatie met Leekster Eagles verstevigen.

Scagha’66 – Futsal Winsum 8-2 (4-1)
1-0 Jeroen Pater, 2-0 Robbert-Jan Klein, 3-1 Jeroen Smit, 4-1 Jeroen Smit, 5-2 Stijn Buik, 6-2 Stijn Buik, 7-2 Stijn Buik, 8-2 Stijn Buik.