LICHTENVOORDE – JuRo Unirek/VZV is afgelopen zaterdagavond sterk begonnen aan de play-offs om het kampioenschap. In de heenwedstrijd van de eerste ronde wist de ploeg het uitduel tegen V&L te winnen, 19-23.

Maar, zo stelde Rolf Schulte, VZV heeft nog niks. ‘Dit is hartstikke mooi, alleen ik wil er heel erg voor waken dat mensen denken dat het wel even goed komt’, zei de coach. Toch kon hij niet ontkennen blij te zijn met de winst. ‘Want V&L uit blijft een moeilijke wedstrijd. Daarnaast hadden zij hun eerste keepster en een speelster weer terug.’

Met name over het verdedigende werk kon Schulte tevreden zijn. ‘Door de dekking hebben gewonnen. En Amber Zomerdijk was subliem’, aldus de coach. Aanvallend speelde VZV niet zo heel gevarieerd. ‘Tactisch reageerden we niet honderd procent op hoe hun dekking stond. Dat kan nog beter. Jane Kramer en Esma Staal hadden het vanuit de opbouw op hun heupen. Toen we voor kwamen zorgden zij dat we niet meer achterkwamen.’

Na een 10-11 ruststand bleven beide teams ook na de pauze bij elkaar in de puurt. Op het einde kon VZV weglopen naar een voorsprong van vijf punten. Het leverde de handbalsters uit ‘t Veld een 19-23 zege op en deed zo goede zaken in de strijd om een plek in de volgende ronde. Volgend weekend volgt de return in ‘t Veld.

Reserves JuRo Unirek/VZV balen
Bij het tweede team van JuRo Unirek/VZV was er minder reden tot enthousiasme. De ploeg verloor bij SV Zeeburg met 22-21. ‘De beleving die nodig is om wedstrijden te winnen was er niet. Zij speelden met veel meer passie en beleving. Ze vochten voor elke bal en dat zag je bij ons niet’, baalde coach Ard de Ruiter. Na een 12-7 achterstand bij de rust kon de thuisploeg in de tweede helft een gat van zeven punten slaan. ‘We knokten ons in de laatste twaalf minuten nog terug en toen zag ik een VZV wat ik wilde zien. Maar toen was het al te laat.’