WINKEL – De titel in de 4e klasse A is voor Winkel een stuk dichterbij gekomen na een knappe 5-2 overwinning op SRC in een wedstrijd met maar liefst vijf strafschoppen. De ploeg van trainer/coach Martijn Gootjes was zondagmiddag in uitstekende doen, maar een rode kaart en twee strafschoppen tegen, maakten de strijd toch weer spannend. In de slotfase toonde de thuisploeg echter ook nog over een gezond portie karakter te beschikken door de Schagenaren met 5-2 terug te wijzen.

Winkel liet in de laatste twee wedstrijden punten liggen tegen laagvliegers Vesdo en Wieringerwaard (beiden 1-1), maar tegen het op de derde plaats staande SRC liet men er onder de brandende zon geen gras over groeien wat de bedoelingen waren. De wedstrijd was namelijk nog geen negentig seconden oud toen Rick Fijnheer met een schitterende volley in de kruising de thuisploeg op voorsprong bracht. Na nog een tweetal kleine mogelijkheden kon Fijnheer die score verdubbelen vanaf de strafschopstip nadat hij zelf binnen de zestien was gevloerd.

Geen hattrick
Bijna had Fijnheer zelfs een loepzuivere hattrick achter zijn naam staan, maar zijn derde treffer na een ruim half uur werd op advies van de SRC-grensrechter wegens buitenspel afgekeurd. Volgens velen zou dit onterecht zijn geweest en dit moment en hetgeen er in de slotfase van de eerste helft gebeurde zorgden voor een ommekeer. Na een corner voor SRC kreeg verdediger Bob La Croix de bal tegen zijn arm en gaf scheidsrechter Beuving een terechte strafschop, maar tevens rood aan La Croix. Vanaf elf meter wist Robbert Jan Klein feilloos raak te schieten. Trainer Gootjes zei hier na afloop over: ‘Ik zeur eigenlijk liever niet over de arbitrage, maar met 3-0 voor en met elf man of met 2-1 voor tegen 10 man is toch een wezenlijk verschil’.

Penalty’s
Dit was merkbaar in de tweede helft hoewel het tiental van Winkel zeker niet onder deed voor de elf uit Schagen. Het duel werd echter gekenmerkt door strafschoppen want met nog een kwartier op de klok wees arbiter Beuving opnieuw naar de stip toen Klein binnen de zestien werd neergehaald. Laatstgenoemde wist de penalty opnieuw te benutten. ‘Na die 2-2 geloofde ik even in de overwinning’, vertelde SRC-trainer Ron Weinbrecher na afloop, maar dat was van korte duur. Invaller Jard Jacob Mooy was namelijk net een minuut eerder door de oefenmeester ingebracht toen hij ongelukkig hands maakte. Opnieuw een strafschop en aangezien Fijnheer reeds was gewisseld nam nu Chris Ursem de honneurs waar en deed dit met verve. Vervolgens wist Jeroen Smit met een wervelende actie de 4-2 te maken en was het Ursem die zijn volgende penalty mocht inschieten, na opnieuw hands van Mooy. Trainer Gootjes was na afloop in zijn nopjes met de zege: ‘Dit is een mooie en terechte zege en als je met tien man zo een wil om te winnen toont dan maakt mij dat als trainer heel erg trots’.

Topper
De winst moet zeker vertrouwen geven voor een week later als Winkel in een topper tegen directe concurrent Succes kampioen kan worden. Succes moet komende donderdag nog inhalen en kan dan op zeven punten komen. Een gelijkspel zou dan voor Winkel volstaan om zich tot kampioen te kronen. ‘Maar dat moet eerst nog even gebeuren’, aldus Gootjes. ‘Succes heeft een hele goede ploeg en die gaan we echt niet onderschatten, maar vandaag gaan we eerst even van deze zege genieten’.

4e KLASSE A ZONDAG

Winkel – S.R.C. (5-2)

2. Rick Fijnheer 1-0
22. Rick Fijnheer (pen.) 2-0
45. Robbert Jan Klein (pen.) 2-1
77. Robbert Jan Klein (pen.) 2-2
83. Chris Ursem (pen.) 3-2
87. Jeroen Smit 4-2
90. Chris Ursem (pen.) 5-2

Winkel: Bosch, La Croix, Visser, Limmen, Bijvoet, Klare, Smit, Schreur, R. Fijnheer (55. J. Fijnheer), Ursem, Berndt (60. S. Fijnheer)

SRC: Van Ek, De Graaff, Kunst (75. Kleijer), Bulk, Kockx (81. Mooy), Hoogenbosch, De Vries, Kager (71. Snoeck), Elting, Klein, Fels

Kijk hier voor meer foto's.