SCHAGEN – Tijdens het beker-, en inhaalweekend kwamen er weinig teams uit de regio Schagen in actie. In de vierde klasse A stond er echter een volledige speelronde op het programma. SRC slaagde erin om ruim te winnen, terwijl VESDO de zevende nederlaag leed.

ZDH – SRC 1-5
SRC heeft in Den Hoorn een uitstekend resultaat behaald. Tegen ZDH werd een 1-5 overwinning behaald. “We hebben veel kansen gecreëerd die niet werden afgemaakt” zag Stijn Buik. In de tweede helft ging dat wel beter” zag Buik. Met drie doelpunten beleefde Robbert Fels een fijne middag. Via Mark de Vries en Stef Elting kwam het totaal op vijf doelpunten. ZDH scoorde tussendoor nog wel tegen, maar de ploeg uit Schagen keerde alsnog met een ruime zege terug richting Schagen.

Schagen – VESDO 3-1
Ook in de zevende speelronde is VESDO tegen een nederlaag aangelopen. De ploeg van coach Michel van der Wardt weet dat het een lastig seizoen is. “Het is redelijk aanpoten om iets te kunnen betekenen in deze vierde klasse” vertelt de coach. We missen vooral ervaring in de vierde klasse. Veel spelers hebben nog nooit in de vierde klasse gespeeld”

Tegen VV Schagen kreeg VESDO voor rust één tegendoelpunt, waardoor de ploeg mocht hopen op het eerste punt. Na rust viel echter de 2-0. Nadat Ben Bronder voor de aansluitingstreffer tekende, bracht de thuisploeg met de 3-1 de beslissing. “We zijn vol goede moed gestart tegen Schagen” blikt de oefenmeester terug. Desondanks werd de zevende nederlaag geleden. “Wij moeten er voor waken dat we niet het ‘lachertje van de vierde klasse’ worden.

Tegen Schagen wist spits Ben Bronder zijn eerste doelpunt van het seizoen te maken. “Ik hoop dat er spoedig meer zullen volgen” vertelt coach van der Wardt over de spits die vorig seizoen in de vijfde klasse 28 keer doel trof. De doelpunten zijn wel degelijk hard nodig, als de ploeg niet direct weer wil degraderen. “Wij moeten zorgen dat we niet direct degraderen. Nacompetitie zou prima zijn”.

Geel Zwart’30 – Dirkshorn 6-3
In ‘T Zand heeft Geel Zwart’30 de derde opeenvolgende overwinning in de wacht gesleept. “Een hardwerkend Geel Zwart heeft op een zwaar veld een terechte overwinning behaald op Dirkshorn” aldus coach Marco Kuut. “Met goede doelpunten van Bleijendaal en Tas. We maken een goede serie en proberen dit voort te zetten, al is het jammer dat we de doelpunten te makkelijk tegen krijgen” besluit de coach.

Aan de andere kant zag coach Jeffrey Androg meerdere individuele fouten. “Ondanks deze nederlaag moet ik mijn spelers een compliment geven. Hard gewerkt, positief en af en toe prima voetbal”.

Con Zelo – VZV 3-0
In Waarland stond de derby tussen Con Zelo en VZV op het programma. De thuisploeg wist de overwinning via doelpunten van Collin Post, Kees Vrijsen en John Doodeman naar zich toe te trekken. “Wij waren de betere ploeg. We creëren een hoop kansen, maar maken te weinig af” vertelt Niels Leegwater, rechtsbuiten bij Con Zelo. “In de tweede helft maak je snel de 2-0, en daarna zakte VZV weg” aldus de man die jaren bij de ploeg uit ‘T Veld speelde. “

Zij deden er alles aan om mij niet te laten scoren. Dat lukte, al heb ik er wel blauwe knieën aan overgehouden” vertelt Leegwater, die logischerwijs tevreden was met de overwinning. Bij de ploeg uit ‘T Veld heerste minder tevredenheid. “Enigszins teleurgesteld. Ik had op een meer evenwichtig duel gehoopt. Con Zelo was feller op de bal.” blikt Duncan Muskiet terug. “Zij kwamen wat gelukkig op een 1-0 voorsprong, en na rust komen we door onoplettendheid en stomme fouten op een 3-0 achterstand. Daarna gaan we voetballen, maar dat is te laat” zag de coach.

Muskiet zag zijn team niet geven wat hij had gehoopt. “We moeten met het mes tussen de tanden spelen. Dit heb ik echter niet gezien. De wedstrijdinstelling moet beter, en we moeten voor elke bal gaan. Ik had op meer inzet gehoopt”

Het volgende duel werd vanwege de regenval afgelast:
Nieuwe Niedorp – VV Bergen