SCHAGEN – SRC en Wieringerwaard stonden afgelopen dinsdagavond tegenover elkaar voor het restant van het eerder gestaakte duel. Beide ploegen speelden de laatste 29 minuten uit met een 3-0 tussenstand. De Schagense ploeg voltooide de klus (4-0) en heeft daardoor de tweede periodetitel binnen.

“Hier zijn we blij mee”, zei Ron Weinbrecher vlak na het laatste fluitsignaal. Zijn ploeg had ook het laatste half uur zonder al teveel moeite doorstaan. SRC was met de eerder opgebouwde voorsprong ook zo goed als zeker van de overwinning en dankzij een fraai doelpunt van Robbert Fels was het duel definitief beslist. “Ik ben blij dat ze er voor gingen, dat is wat ik wil van mijn ploeg.” vervolgde de coach.

In de 29 minuten die nog op het programma stonden wist SRC meerdere kansen te creëren. Nadat een kopbal van Stef Elting in de handen van de keeper terecht kwam wist vleugelspeler Robbert Fels driemaal gevaar te stichten. Vanaf de linkerkant haalde hij driemaal uit. Zijn eerste poging viel in de verre hoek waarmee de 4-0 op het scorebord kwam. De andere twee inzetten kwamen op de lat en over het doel. De bezoekers kwamen sporadisch voor het doel van de gastheer. Koen Tilstra had de grootste kans, maar zijn schot ging naast.

Door de zege verzekerde SRC zich van de tweede periodetitel en deelname aan het ‘toetje’ waarin gestreden mag worden voor promotie naar de derde klasse. Het betekent echter niet dat de ploeg uit Schagen er in de laatste duels met de pet naar zal gooien. Weinbrecher: “In de komende wedstrijden willen we aanvallend blijven voetballen en proberen zo hoog mogelijk te eindigen.”

SRC – Wieringerwaard 4-0 (2-0)
1-0 Robbert Fels
2-0 Robbert Jan Klein
3-0 Robbert Fels
4-0 Robbert Fels

SRC: Van Ek. De Graaff, Buik, Kunst, Ivanov. De Vries, Klein, Kager. Snoeck, Elting, Fels (Mooy/81).

Wieringerwaard: Klos. Kater, Wind, De Graaf, Wonder. Jimmink, Kramer (Bakker/81), Van Koperen. Tilstra, Bakker, Breed.