HOORN - Vooraf kon Hollandia worden gezien als de favoriet. Het zorgde ervoor dat SRC verdedigend speelde. Uiteindelijk kon de nederlaag niet worden voorkomen, 4-1.

Al na vijf minuten kwam Hollandia tot scoren. Aan de linkerkant wist Bob Ooievaar de bal in de verre hoek te werken. In het vervolg bleek de aanvoerder vaker gevaarlijk met enkele pogingen. Tot een tweede doelpunt kwam het voor rust echter niet. Ook linksback Raoul Conrad maakte het SRC lastig door verschillende keren op te stomen en, na een mooie solo, de bal voor het doel te brengen. De ploeg uit Schagen kon er op twee kansen voor Eric Roskam na weinig tegenover stellen.

In het tweede bedrijf begon SRC het sterkst en liet zich ook meer op de helft van Hollandia zien. Toch was het de Hoornse ploeg die tot scoren kwam. Een voorzet van Ennio Mul werd door Vincent Snijder in eigen doel gekopt. De bezoekers lieten het er niet bij zitten en kwamen via Mark Wijnker en Eric Roskam twee keer gevaarlijk voor het doel. Het leverde echter geen doelpunt op aangezien Wijnker over schoot en Roskam zijn inzet van dichtbij keurig gekeerd zag worden door Hollandia doelman Daan de Klerk.

Twintig minuten voor tijd besliste Ooievaar het duel. De aanvaller, die daarvoor al geregeld zijn snelheid gebruikte om gevaar te stichten, kon uit een corner raak tikken. Toen hij zes minuten voor tijd de vierde treffer maakte was het pleit beslecht. Het fraaie doelpunt dat Colin de Moel maakte (van dichtbij schoot hij in de kruising) namens SRC was enkel voor de statistieken.

,,Ik had niet het idee dat we zo veel minder waren” zei Kay Korevaar na afloop. ,,Het is gewoon jammer als je kijkt naar hoe je de doelpunten tegen krijgt. Het lukt ons te vaak niet om negentig minuten geen fouten te maken en dus geen doelpunten weg te geven. Ik denk dat je het daardoor weggeeft”. De aanvoerder erkende dat Hollandia uiteindelijk de terechte winnaar is. ,,Uiteindelijk wel. Als je naar de eerste helft kijkt kregen zij niet eens heel veel meer kansen. Ik denk dat wij na rust ook het beste uit de kleedkamer kwamen”.