SCHAGEN – Afgelopen zaterdag heeft SRC haar tweede overwinning van het seizoen behaald. Op bezoek bij Fortuna Wormerveer was Mats Vijzelaar met drie doelpunten de gevierde man. Voor Kleine Sluis kwamen zowel de zaterdag 1 als de zondag 1 in actie. Waar de zaterdagtak onderuit ging, boekte de zondagploeg een 0-2 overwinning in de Polderse derby.

Kleine Sluis – AFC’34 0-1
“Vandaag geen loon naar werken gekregen” moest coach Reinier Wagner erkennen na de met 0-1 verloren wedstrijd tegen AFC’34. “We hebben keihard gewerkt. In de eerste helft heeft inval keeper Laslo twee à drie uitstekende reddingen verricht. Wij hebben vooral in de tweede helft redelijk en soms goed voetbal laten zien. En af en toe een kans of kansje gecreëerd. Helaas werden we in een omschakelingsmoment één keer te makkelijk uitgespeeld en leverde de vrije crossbal van hun een één op één situatie op richting de goal die we verloren” blikt Wagner terug. “Vandaag waren we zeker niet kansloos”

Fortuna Wormerveer – SRC 3-4
In Wormerveer heeft SRC haar tweede competitiezege geboekt. De ploeg uit Schagen had een duidelijk strijdplan bedacht. “We lieten hun het spel maken, en zakten zelf redelijk in” aldus Kay Korevaar. Met drie doelpunten bewees Mats Vijzelaar van grote waarde te zijn voor zijn ploeg. Doordat Aron Schipper vanaf afstand ook doel trof, en de thuisploeg vijf minuten voor tijd de 3-4 scoorde, kende het duel een spannende slotfase. “Na de 3-4 stonden we bijna alleen maar te verdedigen” zag Korevaar, die met zijn ploeg drie punten kan bijschrijven.

ZAP – Kleine Sluis 0-2
In Breezand is de ‘Polderse derby’, die sinds jaren weer eens op het programma stond, geëindigd in een 0-2 overwinning voor Kleine Sluis. De ploeg van coach Remy Zoer wist voor rust een 0-1 voorsprong in te nemen via Geert Weel. Na rust leek ZAP langszij te komen, maar de inzet van Kai Beelen belandde op de lat.

In de slotfase kreeg de thuisploeg, gecoacht door Sem Wokke, in korte tijd twee rode kaarten. Het waren Jeroen Pater (twee keer geel), en Pieter Mulder die voortijdig mochten inrukken. Niet veel later besliste Gregor Rezelman het duel door de 0-2 te maken.