REGIO – Als SRC het laatste seizoen voordat het verder gaat als fusieclub met Schagen positief wil afsluiten dan zal het nog wat punten moeten vergaren. De zege die tegen Wieringerwaard werd behaald was dan ook een reden tot blijdschap bij de ploeg uit Schagen. Competitiegenoot deed op bezoek bij De Koog goede zaken door een zege te boeken.

De Koog – Con Zelo 2-3
Con Zelo heeft de druk op directe concurrent DWOW gehouden. Die ploeg heeft vijf punten minder, maar ook twee duels minder gespeeld dan de formatie uit Waarland. ‘Duels die ze nog maar moeten zien te winnen’, besefte Bas IJsselstijn.

Waar DWOW door een afgelasting niet in actie kwam, speelde Con Zelo wel. De ploeg boekte op bezoek bij De Koog een 2-3 zege. ‘Al klinkt het spannender dan dat het was’, meende IJsselstijn. De gasten hadden halverwege al een 0-2 voorsprong opgebouwd. Niels Leegwater tekende voor de treffers. Na de pauze was Geert de Graaff het eindstation van een goed lopende aanval. ‘Als je daarna doorzet dan loop je weg naar 0-4 of 0-5. Maar we gaven toe, gaven ruimte weg en liepen in het mes.’ Twintig minuten na rust tekende De Koog voor de 1-3, waarna het vier minuten voor tijd de aansluitingstreffer maakte. Dichterbij kwam het niet.

SRC – Wieringerwaard 2-1
Ook SRC boekte een overwinning. De ploeg deed dat tegen hekkensluiter Wieringerwaard. Na zes opeenvolgende nederlagen was het een welkom resultaat. ‘De wedstrijd was verre van hoogstaand, maar punten zijn punten. En die hebben we hard nodig’, aldus Branco Kunst. Door de overwinning heeft SRC nu twaalf punten voorsprong op Wieringerwaard en is de achterstand op de veilige tiende plaats zeven punten, waarbij SRC nog een duel tegoed heeft.

In Schagen was het Mark de Vries die in de openingsfase de score wist te openen. Nadat grote kansen voor Robbert Jan Klein en Tom Snoeck niks opleverden tekende Snoeck na de pauze voor de 2-0. Een kopbal van Bas Groot zorgde voor de 2-1, maar SRC trok de zege over de streep.