WARMENHUIZEN - SRC uit Schagen speelt komende zondag op bezoek bij koploper VIOS W. Met VIOS W treft SRC een koploper die elf overwinningen behaalde en na de degradatie duidelijk is in de ambities, zo snel mogelijk terugkomen in de derde klasse.

Vorig seizoen degradeerden VIOS W en SRC. In de bizarre ontknoping vorig seizoen degradeerden beiden ploegen. VIOS W en SRC eindigden samen met Grasshoppers en Winkel gelijk in punten. Met maar liefst 31 punten degradeerden uiteindelijk alle vier de ploegen. Waar Grasshoppers (4e klasse B) en VIOS W (4e klasse A) keurig aan kop staan richting de terugkeer naar de derde klasse, staat Winkel er ook keurig voor met de derde positie. SRC is de enige van de vier ploegen die het moeilijker heeft. Nadat de eerste vijf wedstrijden werden verloren klom SRC terug op de ranglijst. Met veertien punten staat de ploeg uit Schagen tiende waardoor het nog punten nodig heeft om de middenmoot te bereiken.

Tegenstander VIOS W is de absolute titelfavoriet in deze klasse. Mede dankzij negentien doelpunten van Kai Botman staat de ploeg op de eerste plaats en heeft het twee punten meer dan concurrent Hollandia T. Tegen de concurrent uit Tuitjenhorn verloor VIOS met 3-1. De grote overwinningen werden behaald tegen AGSV (0-10), FLEVO (1-9) en Succes (1-7) zorgen ervoor dat de ploeg inmiddels al 57 doelpunten wist te produceren. Met zestien tegentreffers heeft de ploeg het defensief ook op orde.

De ploeg van coach Jeffrey Androg kent dus een sterk seizoen. Een kampioenschap ligt dus in het verschiet. Een eventuele stap naar de derde klasse zal Androg niet meer meemaken, aangezien de coach bezig is aan zijn laatste seizoen in Warmenhuizen. De oefenmeester heeft besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan. In Dirkshorn heeft Androg een nieuwe club gevonden voor volgend seizoen. Bij VIOS W keert Ivo Rohling terug als hoofdtrainer. In twee periodes heeft Rohling al zes seizoenen bij de club gewerkt, en hoopt volgend seizoen in de derde klasse uit te komen.

Bij SRC komt er geen trainerswissel. Ron Weinbrecher, die bezig is aan zijn eerste seizoen bij SRC, zal ook volgend seizoen voor de Schagense ploeg staan.

Rijke historie

Een blik in de geschiedenis boeken levert vele ontmoetingen op tussen VIOS W en SRC. De eerste editie van VIOS W – SRC was in het seizoen 2002/2003 toen SRC met 2-3 zegevierde. De grootste overwinning van de ploeg uit Schagen was in 2003/2004 toen er met maar liefst 0-6 werd gewonnen. VIOS W wist drie maal de punten thuis te houden. Vier seizoenen geleden won VIOS W met 6-1.

Eerder dit seizoen wist SRC het nog moeilijk te maken voor de bezoekers, maar VIOS W wist desondanks een 1-2 overwinning uit het vuur te slepen. Komende zondag is VIOS W favoriet, maar SRC zeker niet kansloos.