NIEUWE NIEDORP - Vorig seizoen degraderen en ook dit seizoen knokken voor lijfsbehoud. Het is het verhaal van SRC uit Schagen. Met achttien punten staat de formatie van Ron Weinbrecher op de tiende positie.

Afgelopen weekend verloor SRC met 1-0 op bezoek bij VIOS W. De nummer twee van de ranglijst zal wederom blij zijn met sterspeler Kai Botman die op slag van rust de enige treffer van dit duel wist te maken.

Zwaar weer
Komende zondag speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen Nieuwe Niedorp. De ploeg eindigde vorig seizoen tiende wat geen sterke prestatie was. Wel pakte de ploeg de eerste periodetitel waardoor het nacompetitie om promotie speelde, maar dit werd niet bereikt.

Dit seizoen staat de ploeg met twaalf punten op de elfde plaats, waardoor de ploeg weinig heeft om over naar huis te schrijven. Eerder dit seizoen verloor de ploeg op bezoek bij SRC met 1-0. In die wedstrijd wist Robbert-Jan Klein de enige treffer van de wedstrijd te maken. De dertigjarige aanvaller kwam dit seizoen pas tot vijf doelpunten.

In de eerdere vier edities verloor SRC nog niet van Nieuwe Niedorp. De grootste overwinning was twee seizoenen geleden toen de ploeg uit Schagen op eigen veld met 7-0 wist te winnen. De enige keer dat SRC niet won was twee seizoenen geleden in de competitie. Destijds eindigde het duel in 0-0. Komende zondag een nieuwe wedstrijd. Aftrap 14.00 uur.

Het verschil tussen beiden ploegen is zes punten. Wint Nieuwe Niedorp dan is de strijd om handhaving nog altijd niet gestreden. Als SRC een overwinning boekt kan het zichzelf meer adem verschaffen, want een verschil van negen punten is behoorlijk groot. Hoe het gaat eindigen zal zondag blijken als de wedstrijd tussen beiden is gestreden.