SCHAGEN – In de laatste wedstrijd voor de winterstop is SRC er niet in geslaagd om de goede lijn door te trekken. Na drie opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag verloor de ploeg met 2-4 van Wieringerwaard.

SRC pakte in de laatste drie wedstrijden zeven punten en is opgeklommen naar de negende positie, en leek de weg richting de middenmoot te hebben ingezet. Maar in een belangrijke wedstrijd tegen Wieringerwaard kon SRC het verschil met de tiende positie te vergroten, maar het verloor dus met 2-4. Daardoor is de voorsprong op de tiende plaats slechts één plaats.

Na tien minuten kwam Wieringerwaard op 0-1, maar SRC wist via Maik Heijblom al binnen vijf minuten op 1-1 te komen. Halverwege de eerste helft kwam SRC wederom op achterstand, en 1-2 was ook de ruststand.

In de tweede helft wist Maik Heijblom de 2-2 binnen te werken. Twintig minuten voor tijd kwam Wieringerwaard voor de derde keer op voorsprong, en wist deze vast te houden. In de laatste minuut kwam de ploeg zelfs op 2-4 waarmee het de wedstrijd winnend wist af te sluiten.

Voor SRC, dat na de degradatie weer in de vierde klasse speelt, betekende het alweer de zevende nederlaag van dit seizoen. De winterstop komt dus zeer gelegen voor de Schagense ploeg van coach Ron Weinbrecher. De ploeg zal in de tweede seizoenshelft een ander strijdplan moeten verzinnen om de weg omhoog voor langere tijd in te zetten.