SCHAGEN – SRC heeft afgelopen zondagmiddag de punten in eigen huis weten te houden. De ploeg van coach Ron Weinbrecher won met 2-0 en loopt zo uit op Nieuwe Niedorp en Flevo.

Voor SRC is het de eerste competitie wedstrijd na de winterstop. Wel speelde de ploeg oefenwedstrijden. In januari oefende de ploeg vier keer. Tegen VESDO werd met 3-0 gewonnen, Egmondia werd op 1-1 gehouden. WMC werd met 4-2 verslagen, en afgelopen dinsdag verloor de ploeg met 1-2 van Victoria O uit Obdam.

Afgelopen zondag mocht SRC dus voor het eerst weer in actie komen voor de competitie. Dankzij Stijn Buik wist de ploeg uit Schagen na een half uur op 1-0 te komen. Een fijne voorsprong welke lang werd vastgehouden. De ruststand was dan ook 1-0 in het voordeel van SRC.

In de tweede helft was het erg lang wachten op doelpunten. Doordat meer doelpunten uitbleven kon Succes hopen op punten. In de absolute slotfase kon SRC de wedstrijd toch te beslissen. Mark de Vries bracht zijn ploeg in veilige haven waardoor SRC drie punten kon bijschrijven. Door de overwinning van de ploeg uit Schagen en het puntverlies van concurrent Nieuwe Niedorp heeft de ploeg van Ron Weinbrecher meer adem in de strijd om handhaving. De voorsprong bedraagt momenteel vijf punten. De achterstand op stadsgenoot VV Schagen is met drie punten ook zeer te overzien, terwijl Schagen een wedstrijd meer heeft gespeeld.

Eerder dit seizoen kon SRC niet verder te komen dan een 0-0 gelijkspel bij Succes, en dus was de overwinning van afgelopen zondag zeer welkom bij de Schagense formatie.

Komende zondagmiddag gaat SRC op bezoek bij Nieuwe Niedorp. Bij een overwinning wordt het verschil acht punten. Mocht dat bereikt worden dan zal SRC de handhaving zo goed als zeker stellen en zich richten op een plek waar het hoort, de middenmoot.