REGIO – Zowel SRC als Kleine Sluis hebben afgelopen zaterdag een nederlaag moeten incasseren. Tegen respectievelijk Flamingo’s als Wieringermeer eindigde het in 5-2.

SRC – Flamingo’s 64 2-5
Op eigen veld verloor SRC met 2-5 van Flamingo’s 64. Nadat Maarten de Vries en Richard Rijsterborgh met kopballen de Alkmaarders op 0-2 hadden gebracht kwam SRC in tien minuten tijd terug tot 2-2 dankzij Glenn Tames en Kevin Heddes.

In de tweede helft kreeg Flamingo’s 64 tweemaal rood. Keeper Lucas Kuin kreeg na een duel met de spits van SRC rood, terwijl Beentjes later in de wedstrijd mocht inrukken vanwege een vermeende slaande beweging. Tussendoor scoorden Maurice Gijzen, Richard Rijsterborgh en Beentjes waardoor de zege voor Flamingo’s 64 binnen was. ,,Het was een stevige, maar eerlijke wedstrijd” vond Kay Korevaar.

,,Na de 2-2 kregen we een opleving. We probeerden dat na rust te volgen. Helaas viel de 2-3. Als je van 0-2 terugkom is dat wel weer een tegenslag” vervolgde de aanvoerder. Na de 2-4 was het gespeeld. ,,Toen knakte het bij ons. Je komt terug van 0-2 en verliest uiteindelijk met 2-5. Dan voelt het alsof je het voor niets hebt gedaan” aldus Korevaar. Ik denk dat uiteindelijk de beste ploeg wel gewonnen heeft”.

Wieringermeer – Kleine Sluis 5-2
Tot twee keer toe kwam Kleine Sluis terug van een achterstand. Toch moest de ploeg een nederlaag incasseren tegen Wieringermeer. ,,Wij hebben veel te veel goede kansen laten liggen. Zeker tweemaal één op één met de keeper” zei Reinier Wagner na afloop van de met 5-2 verloren wedstrijd. ,,Daarnaast hebben we drie persoonlijke fouten gemaakt waar een directe goal uit viel. Dan is de uitslag helaas te groot uitgevallen”.

Via Ko Kempeneers en Thijs Boersma kwam Wieringermeer tweemaal op voorsprong. Door doelpunten van Jack Elscot en Martin Keppel trok Kleine Sluis de score echter beiden keren gelijk. Via twee keer Thijs Boersma en eenmaal Kees van der Vrie liep Wieringermeer uiteindelijk uit naar een 5-2 overwinning.