REGIO – SRC heeft in Waarland zeer goede zaken gedaan. De ploeg uit Schagen won bij Con Zelo waardoor het naar de veilige tiende plaats klom. Stadsgenoot VV Schagen ging hard onderuit bij FC Medemblik.

Con Zelo – SRC 2-3
‘Als je het zo weggeeft en geen beleving toont dan word ik niet blij’, was Bas IJsselstijn duidelijk. ‘Het gif was er niet, ze hadden te weinig power, waren te lief en hebben geen duel gewonnen.’ Vlak voor het laatste eindsignaal legde Jan Doodeman nog aan voor een penalty om zo Con Zelo nog een punt te bezorgen. De strafschop werd echter gemist. ‘Maar hij nam tenminste wel zijn verantwoordelijkheid.’

In Waarland opende Mark de Vries, na een verkeerd ingespeelde bal en een counter, de score. De kansen die SRC erna kreeg bleven onbenut. Con Zelo slaagde er via Niels Leegwater in om op gelijke hoogte te komen. ‘Maar we kwamen niet echt in problemen’, zag Robbert-Jan Klein.

Nadat Jacco Sijnesael SRC op 1-2 had gebracht was het Pieter de Graaf die de stand weer gelijk trok. Maik Heijblom werd de gevierde man door de 2-3 te maken. ‘We hebben de overwinning heel verdiend in de laatste minuut binnengesleept’, vervolgde Klein. IJsselstijn: ‘Dit was zuur. We krijgen allemaal complimenten, maar ik wil winnen. Dat moet je uitstralen.’

FC Medemblik – VV Schagen 6-0
VV Schagen ging op bezoek bij FC Medemblik hard onderuit. De ploeg van trainer/coach Gosse Bosma liep tegen een 6-0 nederlaag aan.

Met FC Medemblik trof Schagen een ploeg die in een uitstekende vorm steekt en zo goed als zeker was van een plek in de nacompetitie. Na het onderlinge duel is die plek zeker binnen voor de ploeg uit Medemblik.

Voor VV Schagen wachten er nog twee belangrijke competitiewedstrijden. De ploeg staat drie punten boven de gevreesde elfde plek, waardoor er nog wat punten moeten worden gehaald.