SCHAGEN – Afgelopen zaterdagmiddag mochten SRC en Kwadijk voor een helft de kou in. Het duel werd voor de winterstop halverwege gestaakt vanwege ongeregeldheden. Beiden ploegen begonnen de tweede helft met een 2-0 tussenstand. Na een vroege tegentreffer wist de formatie uit Schagen nog tweemaal doel te treffen, 4-1.

Halverwege december werd het duel in de rust gestaakt. Destijds ging SRC dankzij twee treffers van Eric Roskam met 2-0 aan de leiding. Afgelopen zaterdagmiddag werd de wedstrijd uitgespeeld. ,,We moesten nog 45 minuten tegen tien man. Je moet hem natuurlijk nog over de streep trekken. Je weet dat het bijna zeker goed gaat, maar iedereen is bang voor die ene keer dat het toch fout gaat. Dat die eerste er zo snel invliegt helpt natuurlijk niet echt” zei Kay Korevaar na afloop. Al na drie minuten viel de aansluitingstreffer.

Oppermachtig
De 2-1, die vanaf tien meter binnen viel, leek SRC wakker te schudden. De ploeg creëerde erna vele kansen en na dertien minuten was het raak voor de ploeg uit Schagen. Op aangeven van Mark Wijnker schoot Kevin Heddes de bal binnen. Zeven minuten voor tijd schoot Mats Vijzelaar een vrije trap binnen waardoor SRC een 4-1 zege boekte op hekkensluiter Kwadijk. ,,Uiteindelijk denk ik dat we nog meer hadden kunnen scoren als we het beter hadden uitgespeeld” aldus Korevaar. ,,Ik vond dat we bij vlagen ook gewoon heel slecht speelde” vervolgde de aanvoerder.

Na de teleurstellend verlopen duels tegen Saenden en Hollandia behaalde SRC weer een overwinning. ,,Na die twee wedstrijden wilden we juist vandaag de punten pakken. We hadden er meer kunnen scoren, maar dat lieten we na. Het maakt ons niet veel uit of we er vier of acht scoorden vandaag, maar je baalt toch van die tegentreffer. Dat was juist wat we wilden voorkomen vandaag”.