DIRKSHORN Op eigen veld heeft Dirkshorn een nederlaag moeten incasseren tegen SRC. Na de openingstreffer van de ploeg uit Schagen kreeg de thuisploeg kansen op de gelijkmaker, maar zag de pogingen naast gaan. Twee doelpunten in de slotfase zorgde voor een vertekende uitslag, 0-3.

Dirkshorn was allesbehalve kansloos tegen SRC, dat in de bovenste regionen bivakkeert. Zo kreeg het in het eerste kwartier drie mogelijkheden om de score te openen. Wilco Gootjes zag zijn schot echter in de handen van doelman Tim Bijpost belanden, terwijl Nick Verblauw met een omhaal en een voorzet ook gevaar stichtte. Na afloop moest de ploeg wel een nederlaag slikken. ,,Ik vind het gewoon een lullige nederlaag. We hebben tot het einde gevoetbald. Het is jammer dat je verliest” sprak Jeffrey Androg na afloop. ,,Ik vond dat wij over het algemeen meer veldoverwicht hadden”.

De grootste mogelijkheid voor rust was voor Fortuin. De spits schoot een voorzet bij de tweede paal echter net naast. Daar tegenover wist SRC via een vrije trap en een gevaarlijk schot van Robbert Fels eveneens kansen te creëren op de openingstreffer. De ploeg van coach Ron Weinbrecher slaagde daar ook in. Vijf minuten voor rust schoot Mark de Vries op doel en zag zijn inzet na een knappe redding van Dennis de Geus alsnog in het doel belanden.

Dichtbij
In het tweede bedrijf was de thuisploeg enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Via Lex Hellinga en Fortuin leek die er ook te komen, maar waar de ene poging door de doelman werd gestopt, belandde de andere inzet net naast het vijandelijke doel. Via Sijnesael en Stef Elting wist SRC twee keer dicht bij de 0-2 te zijn. Op het moment dat Dirkshorn meer druk zette kregen de bezoekers via counters kansen op de bevrijdende tweede treffer. Zo was Fortuin dichtbij, maar zag zijn poging geblokt worden.

Beslissing
In de laatste tien minuten slaagde SRC er in om het duel te beslissen. Nadat Robbert Fels een vrije trap van grote afstand binnenschoot kon de Vries van dichtbij de 0-3 binnen. ,,We zijn blijven voetballen dus een gelijkspel zou ik een betere afspiegeling vinden” zei Androg na afloop. ,,We hebben voor rust druk gezet en hadden meer balbezit. Ook in de tweede helft hielden we druk naar voren en zijn we blijven voetballen van achteruit”. De coach zag de kansen op een positief resultaat vervagen. ,,Op het einde krijgen zij een paar kansen omdat wij één op één gingen spelen en op de counter komen ze er een paar keer goed uit. Als je kijkt naar het voetbal zelf, en het door dekken dan vond ik dat bij ons beter verzorgd” vervolgde Androg.

Na afloop erkende Ron Weinbrecher dat de uitslag geflatteerd was. ,,Dat is waar. Als zij 1-1 hadden gemaakt, dan denk ik niet dat wij hier gewonnen hadden” zei de coach na afloop. De 0-2 betekende de beslissing. ,,Daarvoor hadden we ook makkelijk een tegentreffer kunnen incasseren”.

Waar Dirkshorn een plaats zakt, klimt SRC naar de tweede positie. ,,We winnen de laatste tijd bijna alle wedstrijden met grote cijfers. We spelen vaak ook aardig, al was dat vandaag wat minder” aldus Weinbrecher. ,,Al met al ben ik hartstikke tevreden met hoe het tot nu toe gaat”.

Dirkshorn – SRC 0-3 (0-1)
39. 0-1 Mark de Vries
82. 0-2 Robbert Fels
86. 0-3 Mark de Vries

Dirkshorn: De Geus. Konijn, Rijs, Stam, Rentenaar (Korver/82). Smit, Ruys, Hellinga. Gootjes, Fortuin, Verblauw.

SRC: Bijpost. De Graaff, Kunst, Buik, Sijnesael. Kager (Ivo de Vries/72), Klein, Hoogenbosch. Fels, Elting, Mark de Vries.