SCHAGEN – Komende zondag speelt SRC tegen Wieringerwaard. Bij winst kan de ploeg van coach Ron Weinbrecher het verschil met de ‘gevarenzone’ vergroten en zichzelf zo meer lucht verschaffen. 

Na de eerste zes wedstrijden had SRC slechts één punt, iets wat na de degradatie van vorig seizoen, een ondermaatse prestatie was. Na de stroeve start zit SRC momenteel in een succesvolle periode. Uit de laatste zes wedstrijden werden 13 punten verzameld. Alleen in de derby tegen VV Schagen werd verloren. SRC bezet momenteel de negende positie.

Komende zondag speelt de ploeg thuis tegen Wieringerwaard, de nummer tien van de competitie. Het verschil tussen beiden ploegen is vier punten. Een overwinning zou dus een comfortabele voorsprong betekenen richting de winterstop.

Wieringerwaard promoveerde de afgelopen twee seizoenen van de zesde klasse naar de vierde klasse. Met een tiende plaats doet de ploeg het allesbehalve onaardig. De ploeg zal in de tweede seizoenshelft flink aan de bak, maar dat lijkt de ploeg wel toevertrouwd.

SRC – Wieringerwaard werd viermaal eerder gespeeld. De eerste ontmoeting dateert van het seizoen 2000/2001 toen SRC met 3-0 won. Een jaar later bleek Wieringerwaard met 1-4 te sterk voor de Schagense formatie. De laatste competitiewedstrijd werd gespeeld in 2003/2004. SRC wist Wieringerwaard destijds met 6-2 aan de kant te zetten.