REGIO – In de Vierde Klasse A is Con Zelo de ongeslagen status kwijt. Op bezoek bij SRC leden de Waarlanders de eerste nederlaag van het seizoen. Geel Zwart’30 speelde gelijk, terwijl VV Schagen onderuit ging.

VV Schagen – FC Medemblik 0-2
Tegen FC Medemblik ging VV Schagen met 0-2 onderuit. De ploeg van trainer/coach Gosse Bosma bleef in de vorige twee competitiewedstrijden ongeslagen, maar afgelopen zondag ging het onderuit. Tegen Medemblik stond de eindstand halverwege al op de borden.

Het was Matthijs Koomen die FC Medemblik op 0-1 bracht. De 0-2 viel via Langedijk. ‘Het was onze slechtste wedstrijd tot nu toe’, zei Mike Julsing na afloop. Na acht wedstrijden bezet VV Schagen de achtste plaats.

SRC – Con Zelo 3-1
Op eigen veld won SRC met 3-1 van Con Zelo. ‘We hebben in de eerste helft heel veel goede aanvallen gehad, maar we verzuimden te scoren’, aldus Robbert-Jan Klein. ‘In de tweede helft ging Con Zelo meer druk zetten en daar hadden we meer moeite mee.’

In de eerste helft kwam SRC op een 2-0 voorsprong. Nadat Robbert-Jan Klein de 1-0 had gemaakt zorgde Jacco Sijnesael voor de 2-0. In de slotfase kreeg Con Zelo speler Niels Leegwater rood en bracht Stef Smit de spanning weer terug. Mats Hoogenbosch gooide de wedstrijd hierna in het slot. 'Verliezen kan een keer voorkomen. We zijn nog steeds de koploper dus er is weinig aan de hand’, zei Bas IJsselstijn na afloop. SRC heeft het vooral in de eerste helft goed uitgespeeld. Verliezen hoort erbij. Nu staan we met beide benen op de grond.’

JVC – Geel Zwart’30 2-2
In Julianadorp moest Geel Zwart’30 genoegen nemen met een punt. Op bezoek bij JVC speelde de ploeg 2-2. ‘We moeten ze nog afdwingen om die overwinning over de streep te trekken’, zei Marco Kuut na afloop. Nadat Lex Tas de score had geopend wist David Ambriola de stand gelijk te trekken. ‘Lex Tas was erg goed vandaag.’

Na rust maakte Tijs Dekker de 1-2 en trok Ambriola de stand weer gelijk. Kuut: ‘Het is jammer dat de 2-2 te snel viel.’