SCHAGEN In de vierde klasse van het zaterdagvoetbal heeft SRC de zesde nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg uit Schagen wist van tevoren dat het een lastig duel zou worden. Des te knapper is het dat de ploeg de schade beperkt wist te houden, 0-2.

Dit seizoen is Purmersteijn een klasse apart, iets wat voor SRC reden was om de spreekwoordelijke bus te parkeren. “Wij hebben bijna niet aangevallen. Op één schot op de lat, en een kopbal hebben we voor rust niets gecreëerd”.

De spaarzame kansen kwamen nadat de bezoekers uit Purmerend al een riante voorsprong hadden genomen. “Zij kwamen al na 45 seconden op 0-1, en na vier minuten kregen we de 0-2 tegen” aldus Korevaar, die vreesde voor een ware afstraffing. “We herpakten ons daarna. We speelden heel verdedigend, terwijl zij minder kansen kregen. Wij zakten in, terwijl hun aanvielen”.

De huidige nummer tien kon niet anders dan zich op verdedigen te richten. SRC, dat de bezoekers probeerden te ontregelen, zag dat Purmersteijn een klasse apart is. “Het klasse verschil is voor beiden niet leuk” zag Korevaar. De speler van de ploeg uit Schagen zal niet wakker liggen van de nederlaag. “Dit is een ingecalculeerd verlies. Voor de winterstop treffen we Hollandia en Kwadijk. Voor deze twee wedstrijden is zes punten het uitgangspunt”.